Jääkiekko: Kuun­te­le Kär­pät–­Sai­Pa lii­ga­ot­te­lu tästä

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Supon arviot kan­nat­taa nyt ottaa to­des­ta, Venäjä "piit­taa­ma­ton kan­sain­vä­li­sis­tä pe­li­sään­nöis­tä"

Suojelupoliisin mukaan Suomessa on syytä varautua Venäjän vaikutusyrityksiin Nato-päätöksemme lähestyessä. Kansalaisten sijasta vaikuttaminen kohdistunee kevään aikana enemmän päättäjiin.

Tilanne on nyt rauhallinen mutta se voi muuttua nopeastikin. Näin kiteytti suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari tiistaina sen, mitä Venäjän suunnasta voi Suomea kohtaan lähitulevaisuudessa odottaa.

Kyse on todennäköisimmin niin sanotuista kyberoperaatioista ja informaatiovaikuttamisesta. Juuri nyt hyökkäys Ukrainaan sitoo kuitenkin pitkälle Venäjän resurssit.

Arvio Venäjän tulevista toimista ei ole uusi, ja samasta aiheesta Suomen Nato-ratkaisun lähestyessä on puhunut myös presidentti Sauli Niinistö. Silti kansalaisia ja päättäjiä on syytä pitää koko ajan hereillä.

Juuri nyt Suomi on tilanteessa, jossa aiemmin epätodennäköisinäkin pidettyihin Venäjän vaikuttamis- ja häirintäoperaatioihin kannattaa varautua. Itärajamme takana on valtio, jonka johdon toiminta on yhtä arvaamatonta kuin häikäilemätöntäkin.

Kävi Ukrainassa miten kävi, Supon mukaan tuo sota tulee joka tapauksessa vaikuttamaan Euroopan ja Suomen kansalliseen turvallisuuteen myös pitkällä aikavälillä.

Supon päätoimipiste sijaitsee Helsingin Ratakadulla.
Supon päätoimipiste sijaitsee Helsingin Ratakadulla.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Suomi päättää Nato-jäsenyyden hakemisesta todennäköisesti jo tulevaan kesään mennessä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.