Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Su­per­cell ja sata muuta kas­vu­yri­tys­tä pe­rus­ti­vat star­tup-ken­tän etu­jär­jes­tön, ta­voit­tee­na nostaa vienti met­sä­teol­li­suu­den rin­nal­le

Toimitusjohtajaksi valittiin keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Toimitusjohtajaksi uuteen yhteisöön on valittu keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on ollut aiemmin muun muassa europarlamentaarikkona, pääministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana.
Toimitusjohtajaksi uuteen yhteisöön on valittu keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on ollut aiemmin muun muassa europarlamentaarikkona, pääministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana.
Kuva: Joel Maisalmi

Peliyhtiö Supercell ja sata muuta kasvuyritystä ja sijoittajaa ovat perustaneet startup-yhteisön, tavoitteena kehittää Suomesta maailman paras startup- ja kasvuyritystoiminnan ekosysteemi.

Mukana ovat Supercellin lisäksi muun muassa Wolt, Aiven, Smartly, Blok, Yousician ja Lifeline Ventures.

Yhteisön toimitusjohtajaksi on valittu keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on ollut aiemmin muun muassa europarlamentaarikkona, pääministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana.

Yhteisö uskoo, että Suomen talous voi kasvaa kestävästi startupien kiihdyttämänä. Tavoite on kasvattaa yritysten vientiä kymmenessä vuodessa 2 miljardista eurosta 10 miljardiin. Se vastaisi suunnilleen Suomen metsäteollisuuden vientiä.

– Olemme kiitollisia ja ylpeitä suomalaisesta yhteiskunnasta ja hyvinvointivaltiosta. Suomalainen yhteiskunta on luonut pohjan sille, että olemme pystyneet rakentamaan kotimaisia menestyviä kasvuyrityksiä, sanoo Supercellin perustaja ja yhteisön hallituksen jäsen Ilkka Paananen tiedotteessa.

– Suomen startup-yhteisö sai alkunsa tästä kiitollisuudesta. Mutta, mikään hyvä ei ole automaattisesti ikuista. Emme voi jäädä paikoillemme, vaan meidän pitää pystyä jatkuvasti parantamaan, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa. Tavoitteena pitäisi olla, että Suomi on maailman paras maa yrittää ja elää, Paananen visioi.

Suomen taloudelle uusi tukijalka

Yhteisön tavoite on rakentaa startup-yrityksistä uusi talouden ja yhteiskunnan tukijalka Suomeen, linjasi hallituksen puheenjohtaja Timo Ahopelto, joka on myös Lifeline Venturesin toinen perustaja.

– Tavoite on erittäin realistinen ja vaatii nykyisiltä yrityksiltä vajaan 20 prosentin vuosikasvua, joka on kasvuyrityksille hyvinkin todennäköistä. Tällä menestyksellä rahoitamme hyvinvointivaltiomme jatkossakin, Ahopelto sanoi tiedotteessa.

Yhdistys esittelee viiden kohdan ohjelmaa, jossa perätään toimia työvoiman maahanmuuton helpottamiseksi, koulujen ja varhaiskasvatuksen tarjoamista myös englanniksi, satsauksia tutkimukseen ja kestävään kehitykseen.

Mukana olevat yritykset sitoutuvat myös tehdäkseen startupeista maailman parhaan paikan tehdä työtä toimien aktiivisesti hyvän, tasa-arvoisen ja inklusiivisen työelämän puolesta.