Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi puo­lus­taa met­siään EU:n pak­ko­val­lal­ta

Eduskunnassa käytiin marraskuun toisella viikolla tärkeä keskustelu suomalaisesta metsäpolitiikasta ja EU-vaikuttamisesta. On erinomaista, että maamme hallitus tuli keskustan linjalle ja suhtautuu Euroopan komission ennallistamisasetukseen kielteisesti. Lopullisen kannan määrittelee eduskunnan suuri valiokunta, todennäköisesti jo marraskuun aikana.

Miksi on niin tärkeää, että Suomi ei hyväksy esitettyä ennallistamisasetusta? Siksi, että se siirtäisi liikaa päätösvaltaa metsistämme, pelloistamme, vesistöistämme ja muista alueistamme Brysseliin. Suomelle tulisi asetuksesta kaikkiaan vuosittain jopa reilun 900 miljoonan euron kustannukset. Bruttokansantuotteeseen suhteutettuna Suomelle kohdistuisi jäsenmaista eniten kustannuksia.

Näyttää siltä, että Keski- ja Etelä-Euroopan maat koettavat laittaa muutamia metsiään hyvin hoitaneita jäsenmaita maksamaan omista vuosisatojen aikana tehdyistä virheistään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.