Kolumni: Sanna Marinin katse Ir­pi­nis­sä kertoi kaiken

Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Tilaajille

"Suomi on ollut hyvin tärkeä Gennadi Tim­tshen­kol­le ja koko Putinin ver­kos­tol­le" – Kremlin ra­ha­mie­het suu­tut­ta­nut kir­jai­li­ja kertoo KGB:n lii­ke­toi­mis­ta

Putinin sisäpiirissä -kirjan tekijä ja pitkäaikainen Moskovan kirjeenvaihtaja Catherine Belton sanoo olevansa syvästi surullinen siitä, mitä Aleksei Navalnyille on tapahtunut. The Financial Times -lehden toimittajana Venäjän talouselämää tutkinut Belton ei usko, että Kreml päästää oppositiojohtajaa enää ulos vankilasta. Vallalla on äärimmäisen kova linja.

Kun brittijournalisti Catherine Belton vuosien taustatyön jälkeen sai valmiiksi ja julkaistuksi kirjansa Putinin sisäpiirissä englanninkielisen alkuteoksen, hänet yllätti sen vastaanotossa kaksi asiaa.

Viime tammikuussa Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi heilutteli kirjaa yhdessä paljastusvideoistaan ja siteerasi sen tietoja Vladimir Putinin miesten korruptiosta. Palatsi Putinille -dokumenttia tehdessään ja Saksassa hermomyrkystä toipuessaan Navalnyi oli nähtävästi lukenut Beltonia.