Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Suomi lä­het­tää mil­joo­nan euron verran hu­ma­ni­taa­ris­ta apua maan­jä­ris­ty­sa­lueil­le Turk­kiin ja Syy­riaan

Tähän mennessä yli 5000 ihmisen tiedetään kuolleen Turkissa ja Syyriassa tapahtuneen maanjäristyksen seurauksena.
Tähän mennessä yli 5000 ihmisen tiedetään kuolleen Turkissa ja Syyriassa tapahtuneen maanjäristyksen seurauksena.
Kuva: REFIK TEKIN

Suomi lähettää miljoonan euron arvosta humanitaarista apua maanjäristysalueelle Turkkiin ja Syyriaan, kertoo Ulkoministeriö.

Tuki lähetetään Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton kautta. Sillä on määrä tarjota muun muassa ruokaa, suojaa ja lääkinnällistä sekä traumatukea kotinsa menettäneille molemmissa maissa.

Tuhoisat maanjäristykset tapahtuivat Turkin eteläosassa maanantaina 6. helmikuuta ja niiden seurauksena Turkissa ja Syyriassa on kuollut yli 5 000 ihmistä ja loukkaantunut yli 20 000. Järistyksen pelastustoimet ovat käynnistyneet nopeasti.

– Inhimillinen hätä alueella on valtava ja tätä lisää myös pelko jälkijäristyksistä. Suomi haluaa olla nopeasti katastrofista kärsivien apuna. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen toimijat Turkissa ja Syyriassa ovat jo paikalla auttamassa ihmisiä muun muassa ruoka-avulla ja hätämajoituksella, ja Suomi tukee heidän työtään, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kommentoi ministeriön tiedotteessa.

Ulkoministeriö korostaa tiedotteessaan, että maanjäristys tapahtui poliittisesti pirstaloituneella ja useiden eri toimijoiden hallinnassa olevalla alueella. Maanjäristyksen koettelemassa Luoteis-Syyriassa 4,1 miljoonaa ihmistä on jo entuudestaan humanitaarisen avun tarpeessa. Tilanteen seuraamista sekä avun perille vientiä vaikeuttavat lisäksi heikot viestintäyhteydet ja sähkönjakelu sekä poikki olevat maantieyhteydet.

Suomi lähettää humanitaarisen avun lisäksi EU:n pelastuspalvelun kautta Turkin pyytämää asiantuntija-apua pelastustöiden ja avustustehtävien tueksi.