Suo­mes­sa satoja var­tioi­mat­to­mia ta­so­ris­teyk­siä - katso ko­ti­paik­ka­kun­ta­si tilanne

Suomen rataverkolla on noin 2800 tasoristeystä. Niistä suurin osa on sellaisia, joissa ei ole puomia tai mitään muutamaan varolaitetta.

Suomessa on satoja vartioimattomia tasoristeyksiä.
Suomessa on satoja vartioimattomia tasoristeyksiä.
Kuva: Pekka Peura

Suomen rataverkolla on noin 2800 tasoristeystä, kertoo Liikennevirasto. Niistä suurin osa on sellaisia, joissa ei ole puomia tai mitään muutamaan varolaitetta. Tasoristeyksellä tarkoitetaan sitä, kun tie tai kevyen liikenteen väylä risteää rautatien kanssa samassa tasossa.

Tasoristeyksiä poistetaan vähitellen muun muassa peruskorjausten yhteydessä. Viime vuonna 25 tasoristeystä poistettiin ja vuonna 2015 yhteensä 22 tasoristeystä. Lisäksi joka vuosi joihinkin tasoristeyksiin rakennetaan varoituslaitteita. Pääradalla Helsingin ja Oulun välillä ei ole enää tasoristeyksiä. Seinäjoki–Oulu-ratahankkeen yhteydessä poistettiin viimeinenkin tasoristeys pääradalta.

Raaseporissa tapahtui torstaina tuhoisa tasoristeysonnettomuus, kun juna törmäsi puolustusvoimien Masi-ajoneuvoon. Onnettomuudessa kuoli neljä ihmistä. Heistä kolme oli varusmiehiä. Loukkaantuneita oli 11. Neljän loukkaantuneen vammat olivat vakavia.

Katso, alla olevasta Liikenneviraston tasoristeyspalvelusta, missä Suomen tasoristeykset sijaitsevat. Sovelluksen latautuminen voi kestää hetken.