Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­mes­sa on tur­val­lis­ta olla ras­kaa­na ja syn­nyt­tää, äi­tiys­neu­vo­lat ta­voit­ta­vat 99,6 pro­sent­tia ras­kaa­na ole­vis­ta

Maailman terveysjärjestö WHO:n julistamaa potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2021. Vuodesta 2019 lähtien järjestetyn päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta. WHO on valinnut vuoden 2021 teemaksi äidin ja vastasyntyneen turvallisuuden.

Maailmanlaajuisesti raskaus ja synnytys ovat suurimpia äiti- ja perinataalikuolleisuutta aiheuttavia tekijöitä. Maailmalla kuolee päivittäin 800 äitiä raskaus- ja synnytyskomplikaatioihin ja noin 8 000 vastasyntynyttä ensimmäisen elinkuukauden aikana.

Tilastojen mukaan Suomessa ja Pohjoismaissa on turvallista olla raskaana ja synnyttää; valtaosa lapsista syntyy täysiaikaisina ja terveinä hyvin sujuneen raskauden jälkeen.

Moniammatillinen yhteistyö suomalaisen äitiysneuvolan, äitiyspoliklinikan ja synnytysyksiköiden välillä on osaavaa, suunnitelmallista ja jatkuvaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.