Syyte: Tur­val­li­suu­sa­lan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­mes­sa on tur­val­lis­ta olla ras­kaa­na ja syn­nyt­tää, äi­tiys­neu­vo­lat ta­voit­ta­vat 99,6 pro­sent­tia ras­kaa­na ole­vis­ta

Maailman terveysjärjestö WHO:n julistamaa potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2021. Vuodesta 2019 lähtien järjestetyn päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta. WHO on valinnut vuoden 2021 teemaksi äidin ja vastasyntyneen turvallisuuden.

Maailmanlaajuisesti raskaus ja synnytys ovat suurimpia äiti- ja perinataalikuolleisuutta aiheuttavia tekijöitä. Maailmalla kuolee päivittäin 800 äitiä raskaus- ja synnytyskomplikaatioihin ja noin 8 000 vastasyntynyttä ensimmäisen elinkuukauden aikana.

Tilastojen mukaan Suomessa ja Pohjoismaissa on turvallista olla raskaana ja synnyttää; valtaosa lapsista syntyy täysiaikaisina ja terveinä hyvin sujuneen raskauden jälkeen.

Moniammatillinen yhteistyö suomalaisen äitiysneuvolan, äitiyspoliklinikan ja synnytysyksiköiden välillä on osaavaa, suunnitelmallista ja jatkuvaa. Asiakkaat kokevat äitiyshuollon luotettavaksi, leimaamattomaksi ja koko perheen hyvinvoinnista aidosti kiinnostuneeksi.

Raskauden aikaisten riskien ja ongelmien tunnistaminen on mahdollista jo varhain ja tarvittava hoito voidaan järjestää nopeasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.