Suo­mes­sa on nyt 1 927 var­men­net­tua ko­ro­na­tar­tun­taa – OYSin er­va-alueel­la ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä kas­va­nut, Poh­jois-Poh­jan­maan luvut en­nal­laan

Suomessa on THL:n tuoreen päivityksen mukaan nyt 1 927 varmennettua koronavirustartuntaa.

Kaukajärven terveysaseman yleislääkäri Anna Siitonen esitteli hengitystieinfektiovastaanottoa viime viikolla Tampereella.
Kaukajärven terveysaseman yleislääkäri Anna Siitonen esitteli hengitystieinfektiovastaanottoa viime viikolla Tampereella.
Kuva: TONI REPO

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo sunnuntaiaamuna, että Suomessa on nyt 1 927 varmennettua koronavirustartuntaa. Se on 45 tartuntaa enemmän kuin lauantaina.

THL kertoi sunnuntaina, että koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 28 ihmistä. Viimeisen vuorokauden aikana uhrimäärä lisääntyi kolmella. Pohjois-Suomesta ei ole rekisteröity uusia kuolemantapauksia.

Lue myös: THL: Suomessa on nyt 28 koronakuolemaa – vuorokauden aikana uhreja tuli kolme lisää

Pohjois-Pohjanmaalla rekisteröityjä tartuntoja on 73. Se on sama määrä, jonka THL kertoi maakunnan tartuntamääräksi lauantaina.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä (PPSHP) kerrotaan, että OYSissa on edelleen hoidossa kahdeksan koronapotilasta. Heistä neljä on tehohoidossa. Tilanne oli samanlainen myös lauantaina.

Sunnuntaina OYSin erityisvastuualueella (erva) koronapotilaiden määrä on sen sijaan kasvanut selvästi viikonlopun aikana. Sunnuntaina alueen sairaaloissa oli yhteensä 24 koronapotilasta. Heistä kahdeksan on tehohoidossa ja 16 osastohoidossa.

Luvut ovat kasvaneet lauantaihin verrattuna seitsemällä. Silloin OYSin erva-alueella oli yhteensä 17 ihmistä sairaalassa koronaviruksen vuoksi, ja heistä yhdeksän henkilöä oli tehohoidossa.

Perjantaina OYSin erva-alueella oli sairaalahoitoa vaativia koronapotilaita 13.

OYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Lapin, Länsi-Pohjan, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Lue myös: Viikonloppuna sairaalahoidossa olevien ja kuolleiden määrä kasvoi nopeasti – Suomi yhä matkalla kohti epidemian huippua

Viikonlopun aikana Pohjois-Pohjanmaalla tietoon tulleista koronatartunnoista yhden tartuntaketju ei ole tiedossa. Kyseessä on kolmas PPSHP:n alueella todettu tartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään.

Maakunnassa on tehty nyt 1834 koronatestiä. Päivittäin testejä voidaan tehdä noin 450.

Oulussa tautitapauksia on 55. THL julkaisee sellaisten paikkakuntien tarkat tartuntamäärät, jossa koronatartuntoja on yli viisi. Oulu on Pohjois-Pohjanmaalla ainoa paikka, jossa tämä raja ylittyy.

Lapissa tartuntoja on sunnuntain tilaston mukaan 38. Se yksi tartunta enemmän kuin lauantaina. Edellispäivän tapaan Lapin tartunnoista kolmetoista on rekisteröity Rovaniemeltä, kahdeksan Kittilästä ja kuusi Kemistä.

Helsingissä tartuntoja eniten

Eniten tapauksia on todettu odotetusti Helsingissä, jossa niitä on 511. Määrä on yli neljännes koko maan luvusta. Perässä seuraavat Espoo (161), Vantaa (88), Tampere (71), Oulu (55) ja Jyväskylä (43).

Muista suurista kaupungeissa varmennettuja tartuntoja on Turussa 27, Lahdessa 21, Kuopiossa 20, Porissa 11, Seinäjoella 11, Vaasassa 18 ja Hämeenlinnassa 10.

THL:n koronakartasta löytyy päiväkohtaisen koronaluvut.

Tartunnan saaneista miehiä on 50,4 prosenttia ja naisia 49,6 prosenttia. Ikäryhmittäin tartuntoja on eniten 50–59-vuotiailla.

Koronavirustestejä on tehty Suomessa kaikkiaan noin 25 000. Eniten uusia tartuntoja on toistaiseksi todettu keskiviikkona 1. huhtikuuta. Silloin niitä varmistui 115 kappaletta.

Juttua päivitetty OYSin erityisvastuualueen tiedoilla kello 15.07.