Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Suomen Tivoli ei päässyt tou­ko­kuus­sa Ouluun – pieni toivo elää, että tivoli voisi tulla hei­nä­kuus­sa kau­pun­kiin

Suomen Tivoli pääsee aloittamaan kesäkautensa vasta 1. kesäkuuta. Tivoli avataan Tuusulassa tivolin omalla varikolla.

Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo, että tivoli avaa kautensa omalla varikollaan Tuusulassa. Ouluun tivoli voisi saapua heinäkuussa, jos rajoituksia yhteiskunnassa puretaan lisää. Arkistokuva.
Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo, että tivoli avaa kautensa omalla varikollaan Tuusulassa. Ouluun tivoli voisi saapua heinäkuussa, jos rajoituksia yhteiskunnassa puretaan lisää. Arkistokuva.
Kuva: Jukka Leinonen

Koronavirusepidemian vuoksi asetetut rajoitukset ovat iskeneet moniin perinteisiin huveihin. Suomen Tivoli pääsee aloittamaan kesäkautensa vasta 1. kesäkuuta. Tivoli avataan Tuusulassa tivolin omalla varikolla.

– Päätimme pitkän harkinnan tuloksena jäädä kotipihaan tivolin kanssa. Tällä hetkellä, kun yhteiskunnassa aloitetaan purkamaan rajoitteita, on suuri riski, että korona lähtee uudelleen leviämään. Vaikka rajoitteita kiristettäisiin uudelleen, meidän ei tarvitse miettiä, miten saamme kaluston takaisin kotiin. Lisäksi jos kävisi niin, että joku tivolityöntekijöistä altistuisi koronalle, joutuisimme koko porukka olemaan karanteenissa useamman viikon, jolloin kaikki kulut juoksevat, mutta tivolia ei voitaisi pitää auki, toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo.

Sariolan mukaan 500 henkilön kokoontumisrajoite on liian pieni, että kulut saataisiin kiertueoloissa katettua.

– Toivon, että tämä ratkaisu auttaa meidät turvallisesti korona-ajan yli ja ensi keväänä taas toiminta voisi alkaa normaalisti.

Ouluun tivoli olisi alkuperäisen kiertuesuunnitelman mukaan tullut jo toukokuussa. Jos rajoitustoimia puretaan nykyisestä lisää, Ouluun tivoli voisi saapua ehkä heinäkuussa. Toimitusjohtaja Sariola kuitenkin huomauttaa, että kaikki on vielä epävarmaa.

Suomen Tivoli on Suomen suurin kiertävä tivoli. Tivolin historia ulottuu 1800-luvun puolelle saakka.