Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomen oltava mukana eu­roop­pa­lai­ses­sa Leo­pard-rin­ta­mas­sa

Venäjän ei voi antaa voittaa aloittamaansa hyökkäyssotaa. Ukraina tarvitsee puolustautuakseen myös tehokkaita taistelupanssarivaunuja. Käytännössä kyse on Leopard 2 -vaunuista. Niitä käyttävän Suomen on syytä osallistua avustustalkoisiin.

Venäjä väitti keskiviikkona vallanneensa Ukrainan joukoilta Donetskin alueella sijaitsevan Soledarin pikkukaupungin. Tieto on kiistanalainen, mutta se kertoo, ettei Ukraina tällä hetkellä pysty täysin torjumaan Venäjän hyökkäystä.

Kevään tullessa Venäjältä odotetaan laajempaa hyökkäystä. Vladimir Putin totesi joulun alla, ettei maan armeijan toiveiden ja tarpeiden täyttämisessä ole mitään taloudellisia rajoitteita. Vaikka puhe olisi osin uhoa ja pelottelua, se kertoo, ettei vetäytyminen Ukrainasta ole Putinille vaihtoehto.

Ukraina puolustaa nyt myös muita Euroopan maita Venäjän harhaisilta suurvaltatavoitteilta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.