Perheet: Tut­ki­jat häm­mäs­te­le­vät syn­ty­vyy­den nousua pan­de­mian kes­kel­lä

Vanhat kuvat: Ku­nin­gat­ta­ren vie­rai­lu, va­laan­lui­ta ja pom­mi­kuop­pia Ai­no­las­sa

Tilaajille

Suomen kielen opin­nois­sa tu­tus­tu­neet Elias Ca­sa­no­va ja Jo­nat­han Gomez löy­si­vät yh­tei­sen sävelen skeit­tauk­ses­ta – nyt ou­lu­lais­kak­sik­ko val­mis­taa liimaa myöten suo­ma­lai­sia skeit­ti­lau­to­ja vaa­ti­vil­le har­ras­ta­jil­le

Venezuelasta ja Espanjasta Suomeen muuttaneet skeittarit tapasivat suomen kielen opinnoissa. Yhteinen harrastus muuttui vuosien varrella yritykseksi.

Jonathan Gomezille (vas.) ja Elias Casanovalle on tärkeää, että lauta on valmistettu liimoja myöten suomalaisista materiaaleista.
Jonathan Gomezille (vas.) ja Elias Casanovalle on tärkeää, että lauta on valmistettu liimoja myöten suomalaisista materiaaleista.
Kuva: Janne Körkkö

Hiukkavaarasta, vanhasta armeijan pesularakennuksesta, kuuluu vilkas espanjankielinen puheensorina. Sisällä seiniin nojaa vielä keskeneräisiä ’dekkejä’, renkaita ja muita osia, joita skeittilaudan rakentaminen vaatii. Kaverukset Elias Casanova ja Jonathan Gomez vaihtavat kielen suomeen vaivatta ja alkavat kerrata tarinaansa, joka alkaa lapsuuden skeittimuistoista ja johtaa omaan yritykseen lajin parissa.

Casanovan ja Gomezin yritys Tepui Skateboards tekee custom-lautoja mittatilaustyönä tilaajille. Casanova kertoo, että asiakaskunta koostuu yleensä yli 30-vuotiaista skeittaajista.