Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Suomen ja Ruotsin yh­tei­nen Prüm-ope­raa­tio pal­jas­ti pii­lo­ri­kol­li­suut­ta län­si­ra­jal­la – lähes 50 hen­ki­löä tar­kas­tet­tiin, 15 ri­kos­il­moi­tus­ta tehtiin

Suomen ja Ruotsin viranomaisten yhteinen piilorikollisuutta torjuva Prüm-operaatio oli tuottoisa. Lähes 50 henkilöä ja ajoneuvoa tarkastettiin Meri-Lapissa ja Haaparannalla ja rikosilmoituksia kirjattiin 15.

Operaatiossa olivat mukana Lapin poliisilaitos ja Tulli sekä Ruotsin vastaavat viranomaiset. toteuttivat yhteisen operaation Meri-Lapissa ja Haaparannalla.

Etsintöjä, tarkastuksia ja takavarikoita tehtiin molemmin puolin rajaa.  Operaation päätavoite, paljastaa raja-alueen piilorikollisuutta ja puuttua siihen, toteutui poliisin tiedotteen mukaan onnistuneesti.

– Rikosepäilyt johtivat maasta toisen. Esimerkiksi Ruotsin puolelta käynnistynyt rikostutkinta johti kotietsintään Suomen puolella ja päinvastoin, kertoo operaation poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Seikkula.

Tutkintoja valtakunnanrajan molemmin puolin auttoi se, että operaation kussakin partiossa oli viranomaisia molemmista maista.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.