ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen ja Ruotsin yh­tei­nen Prüm-ope­raa­tio pal­jas­ti pii­lo­ri­kol­li­suut­ta län­si­ra­jal­la – lähes 50 hen­ki­löä tar­kas­tet­tiin, 15 ri­kos­il­moi­tus­ta tehtiin

Suomen ja Ruotsin viranomaisten yhteinen piilorikollisuutta torjuva Prüm-operaatio oli tuottoisa. Lähes 50 henkilöä ja ajoneuvoa tarkastettiin Meri-Lapissa ja Haaparannalla ja rikosilmoituksia kirjattiin 15.

Operaatiossa olivat mukana Lapin poliisilaitos ja Tulli sekä Ruotsin vastaavat viranomaiset. toteuttivat yhteisen operaation Meri-Lapissa ja Haaparannalla.

Etsintöjä, tarkastuksia ja takavarikoita tehtiin molemmin puolin rajaa.  Operaation päätavoite, paljastaa raja-alueen piilorikollisuutta ja puuttua siihen, toteutui poliisin tiedotteen mukaan onnistuneesti.

– Rikosepäilyt johtivat maasta toisen. Esimerkiksi Ruotsin puolelta käynnistynyt rikostutkinta johti kotietsintään Suomen puolella ja päinvastoin, kertoo operaation poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Seikkula.

Tutkintoja valtakunnanrajan molemmin puolin auttoi se, että operaation kussakin partiossa oli viranomaisia molemmista maista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.