Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Suo­mel­la olisi kes­to­me­nes­ty­jä, jos Ete­lä­ta­lon hen­ki­nen kantti ja He­lan­de­rin po­ten­tiaa­li ris­tey­tet­täi­siin – Suomen mi­ta­lit­to­muus MM-ki­sois­sa ei ollut yllätys

Suomen ei pitänyt saada Eugenen MM-kisoista mitalia eikä se sitä saanutkaan.

Keihäskansan varovaiset toiveet kohdistuivat Oliver Helanderiin, jolla on todistetusti reservissään ainakin noin 90 metrin potentiaali. Oulun Pyrintöä nykyisin edustava raaseporilainen oli finaalin kahdeksas.

Potentiaali on eri asia kuin perustaso. Helanderin ei voi sanoa edes epäonnistuneen vaan tehneen normisuorituksensa. Kuvaavaa on, että karsinnan 82,41 ja finaalin 82,24 ovat hänen uransa kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi parhaat kisatulokset.

25-vuotiaalla on aito mahdollisuus taistella mitalista jälleen Münchenin EM-kisoissa, mutta olennaisinta olisi saada edes yksi täysin terveenä harjoiteltu vuosi, jolloin hän ylipäätään pääsisi heittämään riittävästi kovatasoisia kisoja.

Nyt hän oli finaalissa kuin ensimmäisessä työpaikassaan itseään etsivä nuori vastavalmistunut.

Sen sijaan Lassi Etelätaloa voi pitää jonkin sortin ihmemiehenä, joka kaivaa aina arvokisoissa kauden parhaat heittonsa esiin ja sijoittuu korkealle. Etelätalon kuudes sija on jälleen kiistaton onnistuminen.

Keskellä yötä päähän pamahti vielä ajatusleikki: Jos risteytettäisiin Etelätalon henkinen kantti ja Helanderin hurja potentiaali, Suomella olisi taas arvokisojen kestomenestyjä.

Helanderin ohella Suomella ei ollut etukäteen todellista realistista mitaliehdokasta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.