Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Suomea uhkaa en­nä­tys­kal­lis EU-pom­mi

Komission omien laskelmien perusteella Suomen kustannukset ennallistamisesta olisivat talouden kokoon suhteutettuna koko EU:n korkeimmat.

Usein kuulee sanottavan, että EU-jäsenyyden hyödyt ylittävät siitä aiheutuvat kustannukset. Samoin voi kuulla, että vihreä siirtymä ei tulisi meille kalliiksi. Jos edellä mainittuihin puolitotuuksiin erehtyy uskomaan sokeasti, kalliita laskuja alkaa putoilemaan hyväuskoisen maksettavaksi. Tosiasiassa väitteiden paikkansapitävyys riippuu täysin siitä, mitä kaikkea näihin käsitteisiin leivotaan sisään.

Kuin tammikuinen märkä rätti tämä totuus iskeytyi jälleen vasten suomalaisten kasvoja, kun Luonnonvarakeskus (Luke) löi alkuvuodesta pöytään kylmäävät luvut. Maa- ja metsätalousministeriön tilaamana Luke selvitti tarkemmin, mitä Euroopan komission esittämä luonnon ennallistamisasetus tarkoittaisi Suomen kannalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.