Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Suo­ma­lais­yh­tiö sin­nit­te­lee kes­kel­lä kriisiä – Elo­ma­ti­cin ro­ko­te­teh­tai­den suun­nit­te­lu etenee hyvin koronan run­te­le­mas­sa In­tias­sa

Keskellä Intian hurjaa koronakriisiä suomalaisyhtiö Elomatic suunnittelee maahan kahta uutta koronarokotehdasta. Projektit ovat Elomaticin mukaan edenneet hyvin, vaikka maassa raportoidaan jopa yli 400 000 koronatartuntaa päivittäin.

Intiassa kannattaa olla siksi, että maasta löytyy hyviä lääketeollisuuden osaajia, kertoo suomalaisyhtiö Elomaticin toimialajohtaja Markku S. Lehtinen.
Intiassa kannattaa olla siksi, että maasta löytyy hyviä lääketeollisuuden osaajia, kertoo suomalaisyhtiö Elomaticin toimialajohtaja Markku S. Lehtinen.
Kuva: Riitta Salmi

Intia tehtailee parhaillaan koronatartuntojen maailmanennätystä. Maa on katastrofin partaalla koronan toisen aallon vuoksi.

Pahaksi äityneen kriisin keskellä turkulainen insinööri- ja suunnittelutoimisto Elomatic tekee suunnitelmia kahden uuden rokotetehtaan rakentamiseksi Intiaan.

Ensimmäinen asiakas on yksi Intian rokotteiden valmistuksen markkinajohtaja, jolla on huomattavaa vientiä. Toinen asiakas on kansainvälinen rokotevalmistaja, joka toimii yhteistyössä WHO:n ja Unicefin kanssa. Asiakkaiden nimiä ei ole julkistettu.

Elomatic on kokenut yritys Intian markkinoilla. Yhtiö on toiminut Mumbaissa jo yli 15 vuoden ajan.

Elomaticin Process & Energy -toimialan johtajan Markku S. Lehtisen mukaan yhtiön kannattaa olla Intiassa siksi, että maasta löytyy hyviä lääketeollisuuden osaajia. Elomatic työllistää Intiassa noin sata ihmistä. Tänä vuonna yhtiö on palkannut uusia suunnittelijoita ja asiantuntijoita 30 lisää.

Intia on globaalisti merkittävä lääkevalmistaja, ja maa oli iso rokotevalmistaja jo ennen koronakriisiä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.