Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suo­ma­lai­sis­sa keit­tiöis­sä yri­te­tään nyt so­vit­taa yhteen nau­tin­to, ym­pä­ris­tö­vas­tuu ja ter­veys­nä­kö­koh­dat

Viime vuosikymmenten merkittävin muutos suomalaisessa ruokapöydässä on maidon kulutuksen roima lasku. Lihan suosion kasvu on kokonaisuutena taittunut, mutta siipikarjanlihan suosion kasvu jatkuu.

Suomalaisen ruokakulttuurin muutos havainnollistuisi konkreettisesti, jos ajassa päästäisin palaamaan 1970-luvun alun ruokakauppaan. Silloin normaalilta tuntunut tuotevalikoima olisi nyt toivottoman suppea. Valikoimat ovat kasvaneet huimasti esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastoilla, valmisruuissa ja maitohyllyillä.

Valikoimien muuttuminen ei silti suoraan heijastu siihen, miltä suomalaisten ruokapöytä tätä nykyä näyttää. Vaikka erilaisia maitolaatuja voi marketin hyllyllä olla tätä nykyä kymmeniä, suomalaisten maidon juonnin alamäki jatkuu.

Ostoskori vuodelta 1999. Keskiverto-ostoskorissa on tätä nykyä enemmän vihanneksia, hedelmiä ja juustoa, vähemmän maitoa ja voita.
Ostoskori vuodelta 1999.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.