Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suo­je­lu­po­lii­sin yli­et­si­vää vastaan nos­tet­tiin syyte vir­ka­vel­vol­li­suu­den rik­ko­mi­ses­ta – HS: Yli­et­si­vän epäil­lään tehneen es­teel­li­se­nä Fen­no­voi­maa kos­ke­via pää­tök­siä

Suojelupoliisin ylietsivää vastaan on nostettu syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että ylietsivän on epäilty suorittaneen turvallisuusselvityslakiin perustuvia virkatoimia esteellisenä. Virkatoimet kohdistuivat yhtiöön, jonka osalta Säteilyturvakeskus teki Suojelupoliisille yritysturvallisuusselvitystä koskevan hakemuksen.

Helsingin Sanomien mukaan ylietsivä osallistui Fennovoimaan kohdistuvaan yritysturvallisuustarkastukseen. Fennovoima rakennuttaa Pyhäjoelle ydinvoimalaa. Lehden mukaan ylietsivä oli samaan aikaan mukana turvallisuusalan yrityksessä, joka myi palveluita Fennovoimalle ja hän oli näin esteellinen tekemään virkatoimia.

Ylietsivän epäillään myös käyttäneen Suojelupoliisin tietojärjestelmää sääntöjen vastaisesti. Ampuma-aserikosepäily taas liittyy siihen, että häneltä takavarikoitiin vanha toimimaton ase ja patruunoita, joihin hänellä ei ollut lupaa.

Asiassa epäiltiin myös yhtiön työntekijän auttaneen ylietsivää virkarikoksen tekemisessä. Syyttäjälaitoksen mukaan hänen osaltaan päätettiin jättää syyte nostamatta. Päätöksen takana ovat sekä näytön puuttuminen että teon vähäisyys.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.