Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sun­nun­tain pa­pe­ri­leh­ti on jää­mäs­sä pian his­to­riaan monessa maa­kun­nas­sa – Ana­lyy­tik­ko: Me­dia-alal­la voidaan nähdä yri­tys­jär­jes­te­ly­jä

Moni maakuntalehti on päättänyt supistaa printtilehtiensä ilmestymistä. Inderesin pääanalyytikko ei olisi yllättynyt, jos sama kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa.

Kiristyvä taloustilanne on saanut monet Suomen seitsemänpäiväiset sanomalehdet supistamaan printtilehtensä ilmestymistahtia.

Muutos on painottunut erityisesti maakuntalehtiin. Suomen suurimpiin lukeutunut seitsenpäiväinen sanomalehti Kaleva päätti toukokuussa lopettaa sunnuntainumeronsa painamisen ja jakelun.

Mediakonserni Keskisuomalainen kertoi viime viikolla suunnittelevansa useiden tilattavien paperilehtiensä ilmestymispäivien vähentämistä osana tehostamisohjelmaansa.

Pohjoiskarjalaisella sanomalehti Karjalaisella sunnuntailehden paino ja jakelu loppui huhtikuussa, Keskipohjanmaa-lehdellä toukokuun lopussa.

Ilkka-Pohjalaisen sunnuntailehden jakelu päättyy puolestaan syyskuun lopulla.

Media-alaa seuraavan Inderesin pääanalyytikon Petri Gostowskin mukaan printtimediat joutuvat jatkuvasti sopeuttamaan toimintaansa laskevaan kysyntään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.