Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia – "Tuntuu pa­hal­ta, kun ai­kui­set heit­tä­vät asiat­to­mia vitsejä liit­tyen su­ku­puo­leen"

Monet naureskelevat ja heittävät vitsiä nykyään ihmisten sukupuolesta ja seksuaalisuudesta. Tämä aiheuttaa itsessäni paljon turhautumista, vihaa ja surua. Minkä takia minun pitää selittää identiteettiäni auki? Miksei kaikkien muiden tarvitse tehdä niin? Tätä minä mietin miltei päivittäin.

Tunnen useita ihmisiä, itseni mukaan lukien, jolle sukupuolikokemus ja sukupuoli ylipäätään ei ole täysin selkeä tai yksiselitteinen. Esimerkiksi kaveriporukassani noin puolet ihmistä kokevat biologisen sukupuolen vastaavan sukupuolikokemustaan ja puolet eivät koe.

Itse en ole kokenut tätä jonkin asteen tietämättömyyttä suurimmaksi ahdistuksen aiheeksi. Ahdistus kuitenkin räjähtää käsiin aina silloin, kun toinen ihminen – yleensä vanhempaa sukupolvea edustava henkilö – nimeää minut ja sukupuoleni automaattisesti joko mieheksi tai naiseksi.

"Toivoisin, että jokainen yrittäisi opetella parhaansa mukaan pois haitallisista ja toisia ihmisiä loukkaavista käytösmalleista."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.