Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Stubb: Suomi odottaa so­ti­laal­lis­ta tukea vas­ta­pal­ve­luk­se­na EU:n tu­ki­pa­ke­teis­ta

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo Lännen Median Loppusuora-videotentissä, että hän uskoo muiden EU-maiden auttavan Suomea mahdollisessa konfliktitilanteessa.

Video: Kaleva

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo Lännen Median Loppusuora-videotentissä, että hän uskoo muiden EU-maiden auttavan Suomea mahdollisessa konfliktitilanteessa.

Stubb pitää varmana, että Ruotsi auttaisi sotilaallisesti, jos Suomi joutuisi oikeasti pulaan.

– Kyllä olen ihan varma siitä, että apua tulisi, mutta lähden myös siitä, että kyllä sitä apua tulisi Euroopan unionista myös. Sitä ei kannata meidän suomalaisten koskaan vähätellä. Päinvastoin.

Pääministerin mielestä Suomen taloudellinen solidaarisuus talousahdingossa painivia EU-maita kohtaan pitää muistaa siinä vaiheessa, jos Suomi tarvitsisi sotilaallista apua.

– Tässä on sellainen mielenkiintoinen linkki, että kun puhutaan solidaarisuudesta, niin monet ovat olleet vähän skeptisiä sen suhteen, että autetaanko Kreikkaa tai autetaanko Irlantia, Portugalia, Espanjaa ja Kyprosta. Se on taloudellista solidaarisuutta.

– Kun me olemme olleet taloudellisesti solidaarisia, niin sehän on ilman muuta selvää, että jos täällä jotain tapahtuisi, niin muut maat myös meitä auttaisivat, Stubb viittaa EU-maihin.

Stubb vastaa toimittaja Lauri Nurmen vetämässä tentissä kysymykseen, onko Suomi joutunut Venäjän etupiiriin.

Entä, onko puhe euroarmeijasta pelkkää tyhjää sanahelinää? Jotain sellaista, mitä Suomessakin mielellään kannatetaan, kun tosiasiassa se nähdään keinona vastustaa Nato-jäsenyyttä? Vastaus kysymykseen löytyy videolta kohdasta 8:23.