Strip­pi­sar­ja­ku­van MM-kil­pai­lu alkaa maa­nan­tai­na Ou­lus­sa, teemana ko­ro­na­ro­ko­te

Oulun sarjakuvafestivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa kansainvälisen strippisarjakuvan MM-kilpailun Comic Strip World Championship 2020. Kilpailu alkaa 26.10. kello 17.00 ja päättyy 31.10. kello 16.59.

Kilpailun teemana on koronarokote. Jokainen voi sekä osallistua kilpailuun että katsella kilpailutöitä Instagramissa #coronavaccine–hashtagin välityksellä.

Tapahtuma järjestetään kokonaan virtuaalisesti ja sen julkistamista voi seurata 26.10. kello 17.00 alkaen osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=iNiNKsHmLAc

Palkintojenjako järjestetään Oulun Sarjakuvafestivaalin yhteydessä Oulun pääkirjaston Pakkala salissa lauantaina 21.11.2020 kello 17.00. Lähetys toteutetaan myös live-striimattuna.

Oululainen sarjakuvantekijä Aapo Kukko on mukana kilpailun tuomaristossa.
Oululainen sarjakuvantekijä Aapo Kukko on mukana kilpailun tuomaristossa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kilpailun kansainväliseen tuomaristoon on valittu sarjakuva-alan ammattilaisia kolmesta maanosasta: Aapo Kukko Suomesta, Lóa Hjálmtýsdóttir Islannista, Fredrik Strömberg Ruotsista, Cara Bean Yhdysvalloista ja Amr Talaat Egyptistä. Tuomaroinnin helpottamiseksi osallistuvissa teoksissa kilpailun kielenä tulee käyttää englantia.

Kilpailu on herättänyt kiinnostusta ympäri maailman. Tapahtuman taustalla oleva Oulun Sarjakuvakeskus odottaa korkeatasoista kamppailua sarjakuvataiteen maailmanmestaruudesta. Oulun Sarjakuvafestivaali järjestetään 20.–22.11.2020.