Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Stora Enso on myynyt kolme Ve­nä­jäl­lä si­jait­se­vaa teh­das­taan pai­kal­li­sel­le joh­dol­le

Stora Enso on myynyt pakkausmateriaalia valmistavat tehtaansa Venäjällä.
Stora Enso on myynyt pakkausmateriaalia valmistavat tehtaansa Venäjällä.
Kuva: Mikko Ryhänen/Stora Enso

Stora Enso on myynyt kolme Venäjällä sijaitsevaa tehdastaan, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Yhtiön Lukhovitsyn, Arzamasin ja Balabanovon tehtaat valmistavat aaltopahvipakkauksia, ja ne on myyty paikalliselle johdolle.

Stora Enson mukaan paikallinen omistus tarjoaa vastuullisemman pitkän aikavälin ratkaisun tehtaiden toiminnoille ja työntekijöille. Yhtiö kertoi maaliskuun alussa vetäytyvänsä Venäjältä. Euroopan Unionin maat asettivat Venäjälle voimakkaita talouspakotteita sen jälkeen, kun se hyökkäsi Ukrainaan.

Nyt myydyt tehtaat työllistävät noin 620 henkilöä. Ne tuottavat yhteensä noin 395 miljoonaa neliömetriä aaltopahvipakkauksia vuodessa. Tuotteet menevät pääasiassa  pääasiassa päivittäistavarakaupan, remontoinnin, makeisten ja lemmikin ruokien pakkaustarpeisiin Venäjällä.

Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Stora Enson vuotuiseen liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen. Nyt myytyjen tehtaiden heikentyneiden liiketoimintanäkymien vuoksi Stora Enson ensimmäisen neljänneksen tulokseen kirjattiin 35 miljoonan euron arvonalentumistappio.

Lisäksi kaupasta tulee noin 55 miljoonaa euroa tappiota, joka koostuu pääasiassa myyntipäivänä kirjattavista valuuttakurssimuutosten oikaisuista.

Huhtikuun lopulla Stora Enso kertoi myyvänsä kaksi Venäjällä sijaitsevaa sahaansa sekä puunhankintansa paikalliselle johdolle.