Loirin kuolema: Ve­sa-Mat­ti Loiri osasi nau­rat­taa ja it­ket­tää

Uinti: Oulun Uintia edus­ta­nut Laura Lah­ti­nen on kär­si­nyt mys­ti­sis­tä kram­peis­ta

Sot­ka­mon Jymy vah­vis­ti odo­te­tun siir­ron: Pat­ti­joen jät­tä­nyt Jussi Haa­pa­kos­ki Jymyyn – ensi vii­kol­la luvassa lisää so­pi­mus­uu­ti­sia

Jussi Haapakosken ura pesäpallon parissa jatkuu Sotkamossa.
Jussi Haapakosken ura pesäpallon parissa jatkuu Sotkamossa.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Sotkamon Jymy kertoo, että sen miesten Superpesis-joukkueen ensi kauden valmennustiimiin liittyy Jussi Haapakoski.

Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtajana kolme aiempaa kautta toiminut Haapakoski toimii kaudella 2022 Jymyn kakkospelinjohtajana. Lisäksi hän saa vastuulleen lajivalmentajan tehtävät Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa.

Haapakosken siirtymistä Sotkamoon osattiin odottaa. Kainuun Sanomat kertoi aiheesta jo tiistaina. Jymy vahvisti siirron perjantaina.

– Todella odottavainen, myös vähän jännittynyt tunne. Tavallaan tietää mihin on tullut, mutta sitten toisaalta kyllähän tähän tulevaan arkeen tulee sisältymään paljon uutta. Tämä on ehdottomasti hieno mahdollisuus, Haapakoski kertoo Jymyn verkkosivuilla.

Yhteydenotto Sotkamosta tuli jo kesällä.

– Siinä hetki perheen kanssa asiasta keskusteltiin, mutta kyllä olin hyvin pian valmis tarttumaan pestiin. Koen, että tämä on myös minulle loistava mahdollisuus kehittää itseäni, kun pääsee mukaan näkemään ja kokemaan sen sotkamolaisen laadukkaan päivittäisen arjen.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo, että Haapakosken hankkiminen valmennusjohtoon on osa monivuotista suunnitelmaa.

– Jussilla tulee olemaan iso ja merkittävä rooli erityisesti pelillisessä mielessä. Hän pystyy henkilökohtaisella kokemuksellaan tukemaan ja tuomaan lisäarvoa ihan käytännön arkeen.

Jymy pelaa lauantaina pronssimitaleista kotikentällään Hiukassa. Vimpelin Veto voitti ensimmäisen pronssiottelun. Mitalit saa kahdella voitolla. Jos Jymy voittaa lauantaina, ratkaisu haetaan sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä.

Sotkamolaisseura kertoo tiedottavansa sopimusasioista enemmän ensi viikolla. Ennalta yksi merkittävimmistä asioista on, jatkaako lyöjäjokeri Roope Korhonen yhä menestyksekästä uraansa. Nelikymppisellä Korhosella ei ole toistaiseksi vahvistettua sopimusta ensi kaudesta.