Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Jääkiekko: Roope Kois­ti­nen on mat­kal­la en­sim­mäi­sek­si ou­lu­lai­sek­si NHL-val­men­ta­jak­si

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-uu­dis­tuk­sen pää­tök­sen­teos­sa tar­vi­taan hoi­to­työn asian­tun­ti­joi­ta ja joh­ta­jia

Eduskunta on hyväksynyt pitkään ja hartaasti työn alla olleen sote-uudistuksen. On hieno uutinen, että uudistus vihdoin saatiin maaliin.

"Nyt on aika ja tilaisuus kiinnittää huomiota uudistuksen keskeisiin tavoitteisiin: Sosiaali- ja terveysalan houkuttelevuuden lisäämiseen, työn kehittämiseen ja tutkimustoiminnan tuomiseen osaksi perustyötä."

Valmista ei silti vielä tietenkään ole, vaan tästä työ monin osin vasta alkaa. On kuitenkin hyvä huomata, että monet asiantuntijat, mukana myös suuri joukko terveystieteiden ja hoitotyön asiantuntijoita, ovat tehneet suuren työn valmistellessaan uudistusta.

Nyt on aika ja tilaisuus kiinnittää huomiota uudistuksen keskeisiin tavoitteisiin: Sosiaali- ja terveysalan houkuttelevuuden lisäämiseen, työn kehittämiseen ja tutkimustoiminnan tuomiseen osaksi perustyötä.

Jotta nämä tavoitteet voidaan saavuttaa, tulee jo alusta asti hyvinvointialueiden päätöksenteossa ottaa käyttöön hoitohenkilökunnan ohella hoitotyön asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien tärkeä osaaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.