Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-mal­li tar­vit­see enää kan­sa­lais­ten hy­väk­syn­nän

Muistaneeko moni, miten syntyi idea, että sosiaali- ja terveyspalvelut erotetaan kuntien toiminnasta? Liekö montakin syttöä, mutta yksi merkittävä oli kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) lanseeraama kuntauudistus vuonna 2012. Siinä oli tavoitteena ”luontaisiin työssäkäyntialueisiin” perustuvat suurkunnat. Kuntien määrä vähenisi alle sataan, jopa 70 kuntaan.

Suomen Kuvalehti kirjoitti: Hankkeen julkistamistilaisuudessa Virkkunen painotti, että uudistus koskee kaikkia kuntia, eikä yksikään kunta pääse uudistusta pakoon. Kunnat voitaisiin tarvittaessa jopa määrätä pakkoliitoksiin. Muut vierastivat kokoomuksen pakkopuheita.

"Enää tarvitaan kansalaisten hyväksyntä ja se tulee vain siitä, että sosiaali- ja terveydenhoidon sekä pelastustoimen palvelut pelaavat jatkossa yhtä hyvin siellä, missä homma toimii, ja paranevat siellä, missä homma tökkii."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.