Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Skan­di­na­vian poh­joi­nen pää­kau­pun­ki jää taakse, kun Oulu hakee it­sel­leen uutta brändiä – "Oi­sin­ko saanu lainata sua het­kek­si", saattaa silloin ou­lu­lais­ta sielua etsivä Mikko Salmi py­säyt­tää

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi kiertää kuulemassa oululaisia, kun kaupungille suunnitellaan uutta brändiä.

Oulunsalolainen Pirjo Nalkki kertoo Mikko Salmelle siitä, että Oulun keskustan reunamat on unohdettu. – Kaikki ei ole kaupungissa, Nalkki toteaa.
Oulunsalolainen Pirjo Nalkki kertoo Mikko Salmelle siitä, että Oulun keskustan reunamat on unohdettu. – Kaikki ei ole kaupungissa, Nalkki toteaa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Keskiviikkoaamuna yhdeksän aikoihin Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi pukeutuu retrohenkiseen ruutupaitaan. Hän istahtaa vuosimallia 2015 olevan Bemarinsa kyytiin ja suuntaa kohti Oulunsalossa sijaitsevaa kauppakeskus Kapteenia.

Kahdeksan pysähdyksen kierros on vasta alkanut. Kuusi vuotta sitten itsensä Skandinavian pohjoiseksi pääkaupungiksi julistanut Oulu haluaa uudistaa brändinsä, ja siksi Salmi kulkee brändikierroksella kaupungin laitamalta toiselle.

Kiertue on Salmelle tutkimusmatka oululaiseen sieluun. On tarkoitus jalkautua kentälle, työskennellä ruohonjuuritasolla, asettautua rahapeliautomaattien juurelle.

K-Supermarketin edustalla näyttää käyvän eloisa kuhina. Sinne Salmi pystyttää kolme puista telinettä. Hän nostaa telineille kolme taulua. Yhden otsikkona on Yksi kaupunki – ihan jokaiselle, toisen Uusi yhteys ja kolmannen Pohjoinen sielu.

– Mä oon Salmen Mikko kaupungilta, oisinko saanu lainata sua hetkeksi, Salmi alkaa pysäytellä ohikulkevia.

Ei kerkeä nyt, joku toteaa ja tiivistää askeleitaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.