Sää: Aika vaihtaa tal­vi­ren­kaat Oulun seu­dul­la: Ennuste lupaa kes­ki­vii­kol­le vuo­ro­kau­des­sa 15 senttiä lunta

Si­sä­mi­nis­te­ri Orpo IL:lle: Hal­li­tus voi joutua pa­laa­maan asiaan, jos Immosen kir­joit­te­luun ei puututa

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) otti tiukan linjan kansanedustaja Olli Immosen viime aikaiseen toimintaan.

Petteri Orpo (kok.) tuomitsee Olli Immosen toiminnan.
Petteri Orpo (kok.) tuomitsee Olli Immosen toiminnan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ottaa tiukan linjan Jyväskylässä lauantaina koettuun uusnatsien väkivaltaan. Ministerillä on myös tiukka linja kansanedustaja Olli Immosen viime aikaiseen toimintaan. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lehden tavoittama sisäministeri lupaa, että laittomuuksiin syyllistyvien ääriliikkeiden seurantaa lisätään välittömästi.

Orpo myöntää, että Suomen vastarintaliikkeen väkivaltainen toiminta lauantaina Jyväskylässä tuli poliisille yllätyksenä.

Orpo toteaa, että väkivaltaisen ääriliikehdinnän tilannekuva ja riskiarvioita on syytä päivittää.

Olli Immosen Facebook-kirjoittelu voi johtaa vakavaan tilanteeseen hallituksen sisällä. Immonen on myös esiintynyt kesällä samassa kuvassa Jyväskylän väkivallan takana olevan Suomen Vastarintaliikkeen kanssa.

- Immosen kirjoitukset ovat täysin tuomittavia. Odotan, että perussuomalaiset käsittelevät ne perusteellisesti omassa eduskuntaryhmän kokouksessaan, kuten ovat luvanneet, ja puuttuvat niihin voimakkaasti, Orpo sanoo Iltalehdelle.

Orpon mukaan hallituksessa voidaan joutua palaamaan tapaukseen ellei perussuomalaiset puutu Immosen kirjoitteluun.

- Mielestäni on ihan päivän selvää, ettei hallituksessa voi olla puoluetta, joka ei puolusta demokratiaa ja ihmisten koskemattomuutta. Kokoomus lähtee siitä, että nämä ovat ihan perusasioita ja perusarvoja yhteiskunnassa.

Korjattu 21.20: Toisin kuin Iltalehden jutussa aluksi kerrottiin, Orpo ei puhunut hallituksen kaatumisesta, vaan siitä, että asiaan voidaan joutua palaamaan ellei Immosen kirjoitteluun puututa.