Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Si­sä­il­man laatua kan­nat­taa seurata – läm­pö­ti­lan alen­ta­mi­ses­ta tulee pian pa­lau­tet­ta, mutta il­man­vaih­don pie­nen­tä­mi­nen huo­ma­taan hi­taam­min

Suomessa tulee ennusteiden mukaan tulevana talvena pulaa sähköstä. Siksi on jo käynnistetty ohjatusti lukuisia energiansäästötoimenpiteitä.

Ne tarkoittavat muun muassa sisälämpötilojen laskua esimerkiksi asunnoissa, toimistoissa, luokkahuoneissa, päiväkodeissa ja kaikissa tiloissa, jotka säästöjä toteuttavat näkevät mahdollisiksi.

Lämpötilojen alentamisen lisäksi mahdollisesti lyhennetään koneellisen ilmanvaihdon käyntiaikoja, sillä sen pienentäminen on helpoin energiansäästötoimi. Lämpötilan alentamisesta tulee pian palautetta, mutta ilmanvaihdon pienentäminen huomataan hitaammin.

Lukuisat kaupungit ja kunnat tavoittelevat kiinteistöissään merkittävää energiansäästöä tulevan talven aikana. Siinä on onnistuttava niin, etteivät säästöt hupene sisäilmaongelmien syntymiseen ja korjaamiseen. Suomessa on vuosikausia todettu sisäilmaongelmia, ja esimerkiksi osa kouluista ja päiväkodeista on jouduttu purkamaan.

Energiansäästökampanjat eivät ohjeista sisäilman laadun tarkkailuun, siksi rakennusten sisäilman laadun oma seurata on tarpeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.