Sirkku Hahn vannoo luon­non­kos­me­tii­kan nimeen, kiin­nos­tus poiki INARI Arctic Cos­me­tics -y­ri­tyk­sen

Oululaislähtöinen Sirkku Hahn, 46, alkoi käyttää 10 vuotta sitten luonnonkosmetiikkaa.

Sirkku Hahn vieraili Oulussa valtakunnallisen Kasvu Open -kilpailun valmennuspäivässä, jossa liike-elämän konkarit ohjasivat startup-finalisteja.
Sirkku Hahn vieraili Oulussa valtakunnallisen Kasvu Open -kilpailun valmennuspäivässä, jossa liike-elämän konkarit ohjasivat startup-finalisteja.
Kuva: Ester van Dam

Oululaislähtöinen Sirkku Hahn, 46, alkoi käyttää 10 vuotta sitten luonnonkosmetiikkaa. Hän törmäsi kuitenkin ongelmaan: markkinoilla oli vain niukasti tarjolla tehokkaita tuotteita.

Hahn työskenteli valmiiksi yritysmaailmassa. Hän halusi selvittää voisiko luonnonkosmetiikan vaikutusaineina käyttää samoja arktisia ainesosia kuin ”superfoodissa” elintarvikepuolella – vaikkapa antioksidanttipitoista mustikkaa.

– Alku oli hankala! Ensimmäiset tuotekehitystulokset olivat puutteellisia, ja jouduin etsimään uuden tiimin. Myös liikekumppani vaihtui, nykyisin Saksassa asuva Hahn muistelee.

Pitkällisen kehityksen tuloksena syntyneessä INARI Arctic Cosmetics -yrityksessä kumppanina on Nina Stenberg. Naiset jakavat samanlaiset arvot ja työskentelyperiaatteet.

– Kesällä 2018 pääsimme vihdoin valmistukseen ja saimme ensimmäiset jälleenmyyjät, Helsingin Stockmannin ja saksalaisia erikoisliikkeitä sekä verkkokauppoja.

Sirkku Hahn viettää Suomessa noin viikon kuukausittain. ”Työasioiden lisäksi tapaan perhettäni. Veljeni ja sukuani asuu edelleen Oulussa.”

INARI Arctic Cosmetics -yritys on mukana sadan parhaan joukossa valtakunnallisessa Kasvu Open -kilpailussa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.