Mielipiteet: Kumpi tietää enemmän sek­suaa­li­suu­des­ta, sinä vai lap­se­si?

Oulu: Nal­li­ka­ris­sa edessä kym­me­nien mil­joo­nien in­ves­toin­ti­buu­mi

Sipilä: Yh­teis­kun­ta­so­pi­mus ei on­nis­tu­nut

Sipilä kertoo yhteiskuntasopimuksen luonnostelun epäonnistumisesta blogissaan.

-
Kuva: Maiju Torvinen

Viimeisen reilun viikon ajan käynnissä olleet yhteiskuntasopimusneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan.

- Käytyjen neuvottelujen perusteella minulla ei ole edellytyksiä jättää sellaista sopimusehdotusta, joka täyttäisi yhteiskuntasopimukselle asettamani vaatimukset, Sipilä kirjoittaa.

Sipilä kertoi STT:lle, ei halua syytellä järjestöjä tai nimetä syyllistä sopimuksen kariutumiseen.

Kun yhteiskuntasopimusta ei synny, toteaa Sipilä tulevan hallituksen talousohjelman perustettavan valtiovarainministeriön tekemään arvioon säästöistä valtion menoihin.

Hallituksen muodostaminen jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaan ja tuleva hallituspohja kerrotaan eduskuntaryhmille huomenna torstaina 7.5. klo 17, hän vakuuttaa.

Työmarkkinaosapuolet pettyneitä kariutumiseen

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaJyri Häkämiespitää yhteiskuntasopimusta koskevien neuvottelujen kariutumista valtavana menetyksenä. Lopputulos on hänen mukaansa suuri takaisku työllisyydelle ja talouskasvulle sekä pitkä miinus suomalaiselle työmarkkinajärjestelmälle.

Sen sijaan korkeasti koulutettujen Akava katsoo, että yhteiskuntasopimuksen hinta olisi ollut palkansaajille liian kova. Haarukka palkansaajien ja työnantajien vastuunkannon välillä oli liian suuri, sanoo puheenjohtajaSture Fjäder.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kommentoi Ylelle yhteiskuntasopimuksen kaatumista keskiviikkoiltana sanomalla, että yritys sopimuksen aikaansaamiseksi oli hyvä, mutta se kaatui kahteen asiaan.

Lylyn mukaan tasapaino palkansaajapuolelle tulevan turvan ja kuorman suhteen ei ollut kunnossa ja aika loppui kesken.

– Aikataulu oli tiukka, muutamassa päivässä yritettiin saada kauaskantoisia ratkaisuja. Se ei ollut mahdollista.

Lisätty Häkämiehen, Fjäderin sekä Lylyn kommentit klo 23:38.

Lisätty Sipilän kommentti STT:lle klo 21:50.