
Tuoreiden simpukoiden kypsennysaika on vain 3–4 minuuttia. Voit myös oikaista ja käyttää pastaan valmiita säilykesimpukoita.
Kuva: NINA.KARLSSON
Etenkin ranskalaiset ovat tarkkoja siitä, että simpukoita nautiskellaan vain niinä kuukausina, joiden ranskankieliseen nimeen kuuluu r-kirjain. Eli kaikkina kuukausina syyskuusta huhtikuuhun, septembresta avrilliin. Sääntö liittyy simpukoiden säilytykseen, sillä ne ostetaan elävinä ja valmistetaan samana päivänä.
Maailman tunnetuin simpukka-annos on varmasti ranskalainen moules á la mariniére, sinisimpukat merimiehen vaimon tapaan, jossa maistuvat valkoviini ja sipuli. Se on takuuvarma herkuttelijan pikaruoka, mutta kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti simpukoiden liemeen viiniin sijaan myös vehnäolutta, siideriä tai tulista tomaattikastiketta.