Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Simon hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mää­rät­tiin mie­len­ti­la­tut­ki­muk­seen – kä­rä­jä­oi­keu­den mukaan syy­tet­ty tappoi uhrin ta­hal­laan

Lapin käräjäoikeus on antanut välituomion niin sanotussa Simon henkirikosjutussa. Henkirikos tapahtui viime kesäkuussa Simossa. Rikoksen uhri on paikkakuntalainen mies.

Syyttäjä vaatii henkirikoksesta syytetylle elinkautista tuomiota murhasta sekä toiselle syytetylle vähintään vuoden ja kuuden kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus katsoo välituomiossaan, että murhasta syytetty mies on tahallaan tappanut uhrin pistämällä tätä puukolla ainakin kerran kaulan yläosaan sekä viiltämällä uhria useita kertoja puukolla käsien, vartalon, kaulan ja pään alueelle sekä lyömällä nyrkillä lukuisia kertoja eri puolille vartaloa.

Syytetty on käräjäoikeuden mukaan palannut uhrin asunnolle kaksi kertaa ensimmäisen, jo runsaasti väkivaltaa sisältäneen käynnin jälkeen.

Viimeisen käynnin jälkeen syytetyt on lähettänyt tuttavalleen videon, jossa hän laulaa laulua, jossa laulun sanoilla viitataan miehen tappamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.