Scolari sai läh­tö­pas­sit Bra­si­lian val­men­ta­jan pai­kal­ta

Nöyryyttävä kuuden maalin välierätappio Saksalle ja pronssiottelun häviö Hollannille päättivät Luiz Felipe Scolarin pestin Brasilian jalkapallomaajoukkueen pääv

Nöyryyttävä kuuden maalin välierätappio Saksalle ja pronssiottelun häviö Hollannille päättivät Luiz Felipe Scolarin pestin Brasilian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Brasilian jalkapalloliitto CBF ei aio jatkaa Scolarin sopimusta, brasilialaiset mediat kertoivat maanantaina.

Isoin toivein MM-kotikisoihin lähtenyt Brasilia hävisi pronssiottelun 0-3 ja kärsi muutama päivä aiemmin 1-7-tappion Saksalle MM-välierässä. Scolari ennakoi pestinsä loppumista jo pronssiottelun jälkeen lauantaina, kun hän totesi CBF:n saavan päättää hänen kohtalostaan.

Toista kertaa Brasilian päävalmentajana toiminut Scolari, 65, luotsasi maajoukkuetta joulukuusta 2012 lähtien. Viime kesänä Brasilia voitti maanosien mestaruusturnauksen kotiyleisönsä edessä, mutta voitokas kenraaliharjoitus ei taannut menestystä MM-kisoissa.

Vuonna 2002 Scolari vei Brasilian MM-kultaan Japanissa. Sen jälkeen maailmanmestaruudet ovat menneet eurooppalaisille, sillä 2006 juhli Italia, 2010 Espanja ja 2014 Saksa.