Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Sanna Marinin ym­pä­ril­lä vellova kes­kus­te­lu saa miet­ti­mään, onko pää­mi­nis­te­riys enää ihmisen työ

Kuluneella viikolla julkisuudessa on ruodittu pääministerin muuttunutta olemusta ja toimintaa. Tyylipisteitä ei keskustelulle voi antaa, mutta siinä on hyväkin puolensa, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Pääministeri Sanna Marinin uudistunut olemus ja muuttuneet toimintatavat ovat nousseet tällä viikolla vilkkaan keskustelun aiheeksi. Isona sytykkeenä on ollut puolitoista viikkoa sitten esitetty ja sittemmin verkossa katsottavissa ollut MTV3:n Yökylässä-ohjelma, jossa toimittaja Maria Veitola vierailee pääministerin luona ja Marin paljastaa itsestään henkilökohtaisiakin asioita. Monessa kahvipöytäkeskustelussa on sittemmin päivitelty muun muassa pääministerin siivousintoa ja lenkkeilyä. Myös somessa on nähty kommentteja laidasta laitaan.

Torstaina keskustelu kärjistyi Suomenmaa-lehden julkaistua mielipidekirjoituksen, jossa ruodittiin myös Marinin ulkoista olemusta. Julkaisu aiheutti voimakasta paheksuntaa, ja siitä päädyttiin poistamaan pääministerin ruumiinrakenteeseen ja terveydentilaan kohdistuneet pohdinnat. Päätoimittaja pahoitteli tapahtunutta.

Samaan aikaan Yle

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.