Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

San­gin­joen luon­non­suo­je­lu­alueel­la kaa­det­tu luvatta metsää lu­mi­ma­jaa varten – vih­jei­tä te­ki­jäs­tä kai­va­taan

Sanginjoen luonnonsuojelualueella Oulussa on kaadettu luvatta puita, tiedottaa Metsähallitus.

Kaadetuista puista on rakennettu katto Isokankaan parkkialueen viereen rakennettuun lumimajaan. Puita on kaadettu maanantain 27. helmikuuta ja keskiviikon 1. maaliskuuta välisenä aikana.

Jos lumimajan rakentajista on näköhavaintoja tai tekijä haluaa itse ilmoittautua, sen voi tehdä erätarkastaja Markus Aholle sähköpostitse tai puhelimitse.

Asiaa käsitellään tässä vaiheessa luonnonsuojelurikkomuksena ja lievänä vahingontekona. Metsähallitus muistuttaa, että luonnonsuojelualueella kaikki luontoa muuttava toiminta on kielletty.

Puiden kaataminen ei myöskään kuulu jokamiehenoikeuksiin millään alueilla. Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan edes voimassa, sillä esimerkiksi kasvien kerääminen on kielletty.