Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sa­la­ka­va­la musta jää – nyt alkaa olla se aika vuo­des­ta, jolloin au­toi­li­jan kan­nat­taa va­rau­tua tal­vi­kau­teen

Nyt alkaa olla se aika vuodesta, jolloin autoilijan kannattaa varautua talvikauteen. Mustan jään peikko on nimittäin palannut kesälomalta Pohjoisnavalta ja alkaa vaania tiestöllä.

Peikon mielipaikkoja ovat alkusyksystä sillat ja teiden lämpöeristekohdat. Tien pinnan ollessa vielä sula sillan kansi tai lämpöeristekohta saattaa olla jo liukas mustan jään takia. Autoilijan lähtiessä aamulla sulan tien päälle, se tuudittaa usein turvallisuuden tunteeseen. Tilanne tiellä saattaa kuitenkin muuttua minuutissa.

Peikko hönkäisee hetkessä mustan jään tien pinnalle ja tie muuttuu vaarallisen liukkaaksi. Nykyajan autoissa on ulkoilman lämpömittari. Autoilijan kannattaakin seurata syksyllä lämpömittaria. Tien ollessa märkä ja lukeman lähestyessä nollaa pitää olla varuillaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.