Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sa­la­ka­va­la musta jää – nyt alkaa olla se aika vuo­des­ta, jolloin au­toi­li­jan kan­nat­taa va­rau­tua tal­vi­kau­teen

Nyt alkaa olla se aika vuodesta, jolloin autoilijan kannattaa varautua talvikauteen. Mustan jään peikko on nimittäin palannut kesälomalta Pohjoisnavalta ja alkaa vaania tiestöllä.

Peikon mielipaikkoja ovat alkusyksystä sillat ja teiden lämpöeristekohdat. Tien pinnan ollessa vielä sula sillan kansi tai lämpöeristekohta saattaa olla jo liukas mustan jään takia. Autoilijan lähtiessä aamulla sulan tien päälle, se tuudittaa usein turvallisuuden tunteeseen. Tilanne tiellä saattaa kuitenkin muuttua minuutissa.

Peikko hönkäisee hetkessä mustan jään tien pinnalle ja tie muuttuu vaarallisen liukkaaksi. Nykyajan autoissa on ulkoilman lämpömittari. Autoilijan kannattaakin seurata syksyllä lämpömittaria. Tien ollessa märkä ja lukeman lähestyessä nollaa pitää olla varuillaan. Liukkautta voi kokeilla jarruttamalla varovasti hiljaisessa vauhdissa.

On tunnettu tosiasia, että syksyn ensimmäisillä liukkailla rytisee ja peltiä ruttaantuu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.