Tilaajille

Sa­laat­ti on ihanan kevyttä kes­ki­ke­sän ruokaa – Näillä kol­mel­la pe­rus­kas­tik­keel­la maustat sa­laa­tin kuin sa­laa­tin

Hyvä salaatti muuttuu vielä astetta paremmaksi, kun siihen valuttaa maukasta kastiketta. Kun opettelet kolme hyvää salaatinkastiketta, et tarvitse muuta: näillä maustuvat niin mansikka-vuohenjuustosalaatti kuin nuudelisalaattikin.

Raikkaan nuudelikulhon juju on misotahnalla maustettu kastike ja rouskuva määpähkinämuru.
Raikkaan nuudelikulhon juju on misotahnalla maustettu kastike ja rouskuva määpähkinämuru.
Kuva: Elina Ylitervo

Kesäkuumalla arvostaa aterioita, joiden parissa ei tarvitse huhkia keittiössä tuntikausia. Linssisalaatti on täydellistä lomapäivien ruokaa, sillä sen maku vain paranee, jos se saa maustua päivän tai kaksi jääkaapissa. Tee salaatti illalla valmiiksi ja nosta pöytään, kun nälkä iskee.

Nuudelikulho valmistuu hujauksessa ja raikas kastike sillä välin, kun nuudelit kypsyvät. Päälle pilkotaan reilusti rouskuvaa kurkkua ja porkkanaa. Koko komeus viimeistellään mausteisella maapähkinämurulla.