Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Säh­kö­pot­ku­lau­dat tulivat Ouluun yl­lät­täen – "Kun pot­ku­lau­to­ja tulee ka­duil­le useita satoja, niin kyllä se var­mas­ti tulee nä­ky­mään", arvioi yli­ko­mi­sa­rio

Poliisille ei tiedotettu sähköpotkulautojen saapumisesta etukäteen. Ylilääkärin mukaan uusien kulkuvälineiden aiheuttamia tapaturmia odotetaan etenkin kesän tapahtumien ja lämpimien säiden aikaan.

Perjantaina alkuillasta katukuvaan ilmestyivät vuokrattavat sähköpotkulaudat. Yhdysvaltalainen yritys Lime on ensimmäinen Oulun kaupungin kanssa sopimuksen tehnyt sähköpotkulautayritys.

Ylikomisario Jyrki Kivirinta kertoo, että neuvottelut sähköpotkulautayritysten kanssa olivat poliisin tiedossa, mutta niiden saapuminen tänään perjantaina tuli ainakin hänelle yllätyksenä. Poliisilaitoksella tiedotetaan toimintaohjeista paremmin todennäköisesti ensi viikon aikana.

– Kalevasta luin tänään, että sähköpotkulaudat tulevat nyt perjantaina.

Kivirinnan mukaan poliisilla ei ole erityistä varautumista sähköpotkulautoihin, vaan niiden valvonta menee tavallisen liikennevalvonnan piiriin.

– Kun potkulautoja tulee kaduille useita satoja, niin kyllä se varmasti tulee näkymään. Etenkin kun kulkupelejä voi jättää yleisille kulkuväylille, voi ongelmia syntyä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.