Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Työllisyys: Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­myyn­ti­yh­tiön "luo­vaa" lii­ke­toi­min­taa

Oulun Energia on käsittääkseni Oomin suurimpia omistajia, ja Oulun Energian omistamme me oululaiset! Siksipä haluaisin esittää Oulun Energialle pari kysymystä.

Kuulun niihin, jotka ovat aikoinaan tehneet pörssisähkösopimuksen hintakatto -lisäpalvelulla. Vuodesta 2013 alkaen olen maksanut palvelusta, jota Oulun Energia mainosti varautumiseksi juuri tällaisiin sähkömarkkinariskeihin, joita nyt on ilmennyt.

Kuten moni muukin, sain Oomilta kirjeen, jossa Vapaavirta Spot -sopimukseni lopetetaan ja vaihdetaan Oomin Aktiivinen -sopimukseksi. Asiallisesti siis sama sopimus, mutta eri nimellä.

Samalla poistetaan hintakattopalvelu, joka tämän muutoksen varsinaisena tavoitteena tietysti on ollutkin. Itse kirjeessä ei toki sanallakaan mainita mahdollisesta hintakattopalvelun päättymisestä. Palvelua ei siis irtisanota. Hintakattopalvelun ilmeinen poistaminen on tullut esille muuta kautta.

Olen aikoinaan tehnyt sähkösopimukseni Oulun Energian (Oulun Sähkönmyynti Oy) kanssa, joka on siirtänyt sopimukseni Oomille. Kysymys tästä kuuluu, että millä ehdoilla ja velvollisuuksilla sopimukseni on siirretty?

Olettaisin, että siirron yhteydessä Oulun Energian edustajat ovat huolehtineet asiakkaidensa eduista ja siirtäneet sopimukset niillä ehdoilla, joilla Oulun Energia on ne sopinut?

Mahdollinen hintakattopalvelun poistaminen tänä ajankohtana, jolloin siitä on hyötyä asiakkaalle, vaikuttaa kovin ”luovalta” liiketoiminnalta, ja varsin epäreilulta asiakasta kohtaan.

Tähän liittyen kysymys, että onko Oomilla Oulun Energian täysi tuki tällaiselle toiminnalle asiakkaitaan kohtaan? Tällainen toiminta tekee Oulun Energiasta/Oomista erittäin epäluotettavan sopimuskumppanin.

Reijo Huhtala

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.