Mainos

Sään­tö-Suo­mi re­mont­tiin – normien purku ja sään­tö­jen yk­sin­ker­tais­ta­mi­nen hyö­dyt­tää koko maata

Mikko Kukkohovi, yrittäjä
Mikko Kukkohovi, yrittäjä
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Suomi on tunnettu innovaatioistaan ja korkeasta elämänlaadusta, mutta kasvava sääntöviidakko ja byrokratia ovat alkaneet nakertaa näitä vahvuuksia. Tämä tilanne ei ainoastaan aiheuta kustannuspaineita yrityksille, vaan se myös heikentää kilpailukykyämme ja estää meitä toteuttamasta projekteja tehokkaasti.

Yrityksemme ovat joutuneet kohtaamaan entistä enemmän byrokraattisia esteitä. Lupaprosessit ovat usein hankalia ja aikaa vieviä, ja ne hidastavat investointeja ja projektien etenemistä. Tarvitaan selkeyttä ja nopeampia päätöksentekoprosesseja, jotta voimme reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin ja liiketoiminnan haasteisiin.

Verotuksen monimutkaisuus on toinen suuri ongelma. Pienyrittäjille veroasiat voivat olla todellinen painajainen. Tarvitsemme yksinkertaisempia verokäytäntöjä, jotka helpottavat yrittäjiemme elämää ja vähentävät virheiden riskiä.

Joillakin aloilla vaaditaan liian monia koulutus- ja pätevyysvaatimuksia, jotka voivat olla esteenä uusille yrittäjille. Tarvitsemme joustavampia polkuja ammatilliseen kehittymiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen, jotta voimme kannustaa uusiin innovaatioihin ja yrittäjyyteen.

Yrityksemme joutuvat käyttämään liikaa aikaa ja resursseja raportointiin ja byrokratiaan. Tarvitsemme sääntöjä, jotka vähentävät tarpeettomia raportointivaatimuksia ja antavat yrittäjillemme mahdollisuuden keskittyä olennaiseen – liiketoimintaan.

Sääntö-Suomi ei saisi olla yrittäjille kahlitseva taakka, vaan sen tulisi tukea ja edistää liiketoimintamme kasvua. Normien purkaminen ja sääntöjen yksinkertaistaminen eivät ole asioita, joista hyötyvät vain yrittäjät, vaan ne hyödyttävät koko yhteiskuntaa luomalla työpaikkoja ja lisäämällä talouskasvua.

Sääntö-Suomen purkaminen on askel kohti vapaampaa ja kilpailukykyisempää liiketoimintaympäristöä, joka tukee yrittäjiämme ja auttaa meitä kaikkia menestymään.