Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ruotsin päätös torpata Huawei maan 5G-mark­ki­noil­ta on No­kial­le hyväksi – silti paras tae me­nes­tyk­sel­le ovat kor­kea­luok­kai­set tuot­teet

Myös Ruotsi sulkee kiinalaisyhtiö Huawein ulos maan 5G-televerkkojen rakentamisesta. Päätös voi hyödyttää Nokiaan merkittävästikin. Nokia ei pitkällä jaksolla voi laskea menestystään politiikan vaan kilpailukykyisten tuotteiden varaan.

Ruotsista kuultiin tiistaina telealaa koskeva uutispommi, jolla voi olla laajojen poliittisten seurausten lisäksi heijastuksia Nokian toimintaan ja sitä kautta Oulun seudulle. Näin voi käydä, kun Ruotsin Posti- ja telehallitus (PTS) sulki kiinalaisyritykset Huawein ja ZTE:n ulos Ruotsin 5G-verkkojen rakentamisesta.

Samantyyppisiä päätöksiä on jo tehty esimerkiksi Britanniassa ja Yhdysvalloissa, seuraavaksi ehkä Saksassa. PTS ilmoitti päätöksestä käytyään keskusteluja turvallisuuspoliisi Säpon ja puolustusvoimien kanssa.