Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ruotsi saa huteran hal­li­tuk­sen, jota pitää koossa kauhun ta­sa­pai­no

Stefan Löfven jatkaa Ruotsin pääministerinä mutta kovin natisevan tukijoukon varassa. Vaalit ovat joka tapauksessa ensi vuoden syyskuussa. Taitava taktikko Löfven saattaa onnistua pysymään vallassa sinne asti. Ylimääräiset vaalit eivät innosta kilpailijoitakaan.

On runsaat kaksi viikkoa siitä, kun Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven ilmoitti hallituksensa erosta. Hallitus kaatui, kun koko oppositio äänesti sosiaalidemokraattien ja vihreiden vähemmistöhallitusta vastaan.

Keskiviikkona Ruotsin valtiopäivät äänesti kuningaskuntaan uuden pääministerin. Valinta oli vanha tuttu: Stefan Löfven. Tätä ennen hallituksen muodostamista oli yrittänyt maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson.

Palattiin melkein entisiin lähtökuoppiin. Sosiaalidemokraattien hallituskumppaniksi tulee ympäristöpuolue, ja hallituksen tueksi ovat asettumassa vasemmistopuolue ja keskustapuolue. Liberaalit eivät sen sijaan enää demarivetoista hallitusta tue.

Keskiviikon äänestyksessä Löfven ei noussut pääministeriksi siksi, että valtiopäivien enemmistö olisi häntä tukenut. Tämä ei ollut lähelläkään. Löfven nousi pääministeriksi siksi, ettei valtiopäivien enemmistö häntä vastustanut. Äänestystulos oli täpärä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.