Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ruotsi saa huteran hal­li­tuk­sen, jota pitää koossa kauhun ta­sa­pai­no

Stefan Löfven jatkaa Ruotsin pääministerinä mutta kovin natisevan tukijoukon varassa. Vaalit ovat joka tapauksessa ensi vuoden syyskuussa. Taitava taktikko Löfven saattaa onnistua pysymään vallassa sinne asti. Ylimääräiset vaalit eivät innosta kilpailijoitakaan.

On runsaat kaksi viikkoa siitä, kun Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven ilmoitti hallituksensa erosta. Hallitus kaatui, kun koko oppositio äänesti sosiaalidemokraattien ja vihreiden vähemmistöhallitusta vastaan.

Keskiviikkona Ruotsin valtiopäivät äänesti kuningaskuntaan uuden pääministerin. Valinta oli vanha tuttu: Stefan Löfven. Tätä ennen hallituksen muodostamista oli yrittänyt maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson.

Palattiin melkein entisiin lähtökuoppiin. Sosiaalidemokraattien hallituskumppaniksi tulee ympäristöpuolue, ja hallituksen tueksi ovat asettumassa vasemmistopuolue ja keskustapuolue. Liberaalit eivät sen sijaan enää demarivetoista hallitusta tue.

Keskiviikon äänestyksessä Löfven ei noussut pääministeriksi siksi, että valtiopäivien enemmistö olisi häntä tukenut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.