Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruo­ka­mur­ros on täynnä mah­dol­li­suuk­sia – ehkäpä ruo­ka­mark­ki­noi­ta val­loi­te­taan seu­raa­vak­si ko­ti­mai­sel­la öl­jy­ham­pul­la, si­ni­lu­pii­nil­la ja soi­jal­la

Hyvinvointimme nojaa ruokajärjestelmään, jonka täytyy toimia myös muuttuvissa olosuhteissa. Ruoka ja ympäristönmuutokset ovat keskenään vahvasti linkittyneet.

Toisaalta maan ja lannoitteiden käyttö muokkaavat elinympäristöjä ja ravinteiden kiertoa, toisaalta muuttuva ilmasto sekä luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen haastavat ruoantuotantoa.

Koska tarvitsemme ravitsevaa ja laadukasta ruokaa myös jatkossa, nyt pitää puhua ratkaisuista. Niitä löytyy laaja skaala, eikä ole ollenkaan lukkoon lyötyä miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja maistuu.

Perinteinen maanviljely pitänee paikkansa, mutta sekin hiotaan vielä huippuunsa viisailla viljelykierroilla ja täsmällisillä viljelytoimilla. Apuun tulee teknologia, joka tunnistaa peltolohkojen ravinneköyhät alueet, sairaan kasvuston tai satoa heikentävät rikkakasvit. Peltometsäviljelyllä voidaan yhdistää sadon tuotto, luonnon monimuotoisuus ja tehokas hiilen sidonta.

Kiinnostavaa on se, mitä viljellään.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.