Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Rosatom ir­ro­tet­ta­va Py­hä­joen ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta

Monet suomalaiset kunnat energiayhtiöineen ovat ongelmissa Pyhäjoen Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen tekemiensä satsausten takia. Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mielestä on päivänselvää, että rikollista hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän Venäjän valtionyhtiön Rosatomin kanssa ei voida jatkaa yhteistyötä.

Venäjä on osoittanut täydellisen piittaamattomuutensa myös ydinturvallisuuteen käymällä aktiivisia sotatoimia Tshernobylin ja Zaporizzjan ydinvoimaloiden välittömässä läheisyydessä.

Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä on jo ilmoittanut, että rakennuslupaa ei tulla myöntämään vallitsevassa tilanteessa. Venäjän PR-tempuksi suunnittelema ydinvoimala ei mitä ilmeisimmin pääse koskaan palvelemaan sen vientiä edistävänä propagandatekona.

Rosatomia ei olisi koskaan pitänyt ottaa toteuttamaan laitostoimittajana Pyhäjoen ydinvoimalaa. Vasemmistoliitto on ollut yksi asiaan pitkään kriittisesti suhtautuneista puolueista. Esimerkiksi Oulussa Vasemmistoliiton valtuutetut vastustivat valtuustossa sitä, että Oulu lähti rahoittamaan Oulun Energian kautta Fennovoimaa 17 miljoonalla eurolla vuonna 2014.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.