Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­kot­tei­den uusjako ar­ve­lut­taa – ro­ko­te­kat­ta­vuu­den nous­tes­sa pai­no­te­tun jakelun hyödyt voivat haihtua ilmaan

Kalevan kyselyssä nousevat esiin juuri ne näkökulmat ja huolet, joita rokotteiden kaavailtu uusjako herättää eri puolilla Suomea. Koronarokotusten painottamisen hyödyt voivat haihtua ilmaan, kun rokotuskattavuus nousee joka tapauksessa.

Ajatus koronarokotusten kohdentamisesta toisella tavalla herättää Kalevan lukijoiden keskuudessa huolta ja epävarmuutta.
Ajatus koronarokotusten kohdentamisesta toisella tavalla herättää Kalevan lukijoiden keskuudessa huolta ja epävarmuutta.
Kuva: ETIENNE LAURENT/EPA

Hallituksen aikeet koronarokotusten alueellisesta painottamisesta saavat Kalevan lukijoilta tyrmäyksen. Kalevan kyselyyn verkossa vastanneista yli tuhannesta henkilöstä kolme neljästä torjui ajatuksen jakoperusteiden muuttamisesta. Yhdellä neljäsosalla löytyi ymmärrystä myös epidemiatilanteen huomioimiselle rokotejakelussa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on todennut, että hallitus on valmis muuttamaan koronarokotusten painottamista pahimmille epidemia-alueille sen jälkeen, kun riskiryhmät on saatu rokotettua. Pahin tilanne on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.