Mainos

Rok­kis­ta­ran jat­koil­ta katoaa ih­mi­nen, mutta vir­ka­val­ta ei puutu asiaan – Oulun Kei­la­hal­lil­la ei ai­noas­taan kei­la­ta, vaan rat­ko­taan hyy­tä­vää mys­tee­riä

Oulun Keilahalli kiillotti profiiliaan Oulun laajimman virikevalikoiman viihdekeskuksena, kun se kesällä liitti virikekirjoonsa pakohuonepelit. Jännärimäinen ”Pimeän sydän” sekä kevyempi ”Ränni” uivat luontevaksi osaksi kaveri- ja yritysporukoiden toiminnantäyteistä illanviettoa.

Pimeän sydän -pakopelin miljöö on jännittävä ja synkkä – ja niin on tarinakin.
Pimeän sydän -pakopelin miljöö on jännittävä ja synkkä – ja niin on tarinakin.

Nuori nainen katoaa jäljettömiin rokkitähden jatkoilta, mutta poliisi ei epäile asiassa rikosta. Kadonneen vanhemmat kuitenkin aavistavat pahaa ja kutsuvat joukon yksityisetsiviä selvittämään tapausta.

Kyse ei ole onneksi todellisesta katoamisesta, vaan Oulun Keilahallin jännärimäisestä Pimeän sydän -pakohuonepelistä. Siinä yksityisetsivät, pelaajat, ottavat tutkittavakseen katoamistapauksen, joka osoittautuu sitä mutkikkaammaksi ja hyytävämmäksi, mitä enemmän salaisuuden verho raottuu.

Uudet pakohuoneet avasivat ovensa kesäkuun lopulla ja ovat luonteva jatko Oulun Keilahallin tavoitteelle olla entistä enemmän laajan virikevalikoiman viihdekeskus.

”Halusimme tarjota lisää virikkeitä asiakkaillemme, olla monipuolinen viihdekeskus. Yritämme koko ajan kehittää uutta myös sellaisille asiakkaille, jotka ovat meillä aiemminkin käyneet”, Oulun Keilahallin toimitusjohtaja Mikko Lahtela valaisee.

Pakopelejä jännärinnälkäisille ja hupailijoille

Pimeän sydän on saanut asiakkailta kiittävän vastaanoton, ja Lahtela on ylpeä siinä hyödynnetyistä innovaatioista, jotka kannattaa käydä kokemassa itse. Tiivistunnelmaisen jännärin vastapainoksi tarjolla on kevyempitunnelmainen Ränni-peli, joka sopii nuoremmillekin sekä hupailumielellä liikkeellä oleville.

”Rännissä entinen huippukeilaaja perustaa kahvio-pubin, joka tekee kokoisekseen yritykseksi epäilyttävän kovaa tulosta. Pelaajien tehtävänä on selvittää, mistä keilaajan tulot ovat oikeasti peräisin”, Lahtela taustoittaa liikoja lavertelematta.

Yhteistyössä Mysteeripelien kanssa toteutetut pakohuoneet soveltuvat Lahtelan mukaan näppärästi pikkujouluihin ja virkistyjäisiin yhdessä muiden aktiviteettien kanssa.

Viihdykettä koko joukolle

Perinteinen keilailu sekä hohtokeilailu ovat luonnollisesti näkyvästi esillä Oulun Keilahallissa, mutta Lahtelan mukaan tekemistä tulee riittää moneen lähtöön.

”On matemaattinen todennäköisyys, että jos meille tulee 10–40 hengen ryhmä, ei keilailu kiinnosta kaikkia. Siksi meillä on runsaasti muitakin viihtymisen keinoja. Jos ei kerta kaikkiaan mikään kiinnosta, voi sporttibaarissa seurata vaikka Valioliigan otteluita”, Lahtela avaa joka makuun sopivan viihdykevalikoiman tarpeellisuutta.

Hohtokeilailun klubimainen tunnelma nauttii vuodesta toiseen vankkaa kansansuosiota.
Hohtokeilailun klubimainen tunnelma nauttii vuodesta toiseen vankkaa kansansuosiota.

Viihdekeskuksen aktiviteettien lista onkin kunnioitettavalla tolalla: keilauksen ja pakohuoneiden ohella viihtymisestä huolehtivat pöytäcurling, biljardipöydät sekä darts – kesäkaudella myös ratagolf.

Ruoan ja penkkiurheilun nälkään sen sijaan lääke löytyy Sporttipubi Kaatopaikasta, jonka lukuisat TV-ruudut välittävät huippu-urheilua laidasta laitaan.

Viihtymistä mittatilaustyönä

Keilahallin virikevalikoimasta voi napsia viihtymiseensä mieluisia osia, ja myös kokonaisvaltaiset viihdepaketit ovat täysin räätälöitävissä.

Kun yritys haluaa viettää virkistävän kokouspäivän, on tyypillistä, että päivän viralliselle osuudelle varataan iso kabinetti, jossa myös ruokaillaan. Ison kabinetin keilaradat ja oma baaritiski ovat valjastettavissa oman porukan käyttöön vapaamuotoisen ohjelman alkaessa.

Toiminnantäyteisen päivän kruunaavat puolestaan jälkilöylyt saunakabinetissa.

Kahvio-pub Rännin salaisuudet paljastuvat pelaajille yksi kerrallaan. Tavoitteena on selvittää, mitä kenties rikollista entinen huippukeilaaja ravintolansa kulissin takana piilottelee.
Kahvio-pub Rännin salaisuudet paljastuvat pelaajille yksi kerrallaan. Tavoitteena on selvittää, mitä kenties rikollista entinen huippukeilaaja ravintolansa kulissin takana piilottelee.

”Isommat porukat voidaan tietenkin myös jakaa kiertäviin ryhmiin, joista osa esimerkiksi keilaa ja osa ratkoo pakopeliä. Illanvietot ovat aina täysin räätälöitävissä asiakkaan toiveiden ja tarpeen mukaan”, Lahtela rohkaisee.

Räätälöitävyys on avainsana: oli kyseessä sitten kaveriporukan penkkiurheiluilta saunakabinetissa tai yrityksen koko päivän kestävä tilaisuus lukuisine aktiviteetteineen, kaikki on järjestettävissä. Palvelukin hoituu sekä suomeksi että englanniksi.

Pikkujoulurientoja, virkistyjäisiä ja muita kokoontumisia miettiviä Lahtela kannustaa ottamaan yhteyttä Oulun Keilahallin viihdekeitaaseen. Suunnitteluapuakin tarvittaessa löytyy.

”Tyhjästäkin pöydästä päästään liikkeelle. Meillä kyllä riittää ideoita ja ehdotuksia, miten koko joukko saadaan viihtymään”, Lahtela niputtaa.

Tutustu Oulun Keilahallin viihdyketarjontaan ja räätälöi ryhmällesi sopiva virikepaketti: oulunkeilahalli.fi. 

Oulun Keilahalli

• Isokatu 97, 90120 Oulu

• puh. 02 07 344 199

info@oulunkeilahalli.fi

AVOINNA: ma–to 10–21, pe–la 10–24, su 12–18

• Liikuntarajoitteiset huomioiva esteetön kulku

• Lapsille: erikokoisia kenkiä ja keilapalloja, heittoavustimet, ränniesteet. Myös urheilusimulaattori ja pöytäcurling soveltuvat lapsille.