Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Rip­pi­kou­lui­hin il­moit­tau­tu­mi­nen alkaa Oulussa – vuosi sitten il­moit­tau­tui 98 pro­sent­tia kirk­koon kuu­lu­vas­ti ikä­luo­kas­ta

Rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa syyskuun 6. päivä Oulun evankelisluterilaisissa seurakunnissa.

Rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa syyskuun 6. päivä Oulun evankelisluterilaisissa seurakunnissa.

Seurakunnat kutsuvat tänä syksynä rippikouluihin 2250 nuorta. Kutsut on postitettu kaikille vuonna 2007 syntyneille oululaisille kirkon jäsenille ja heidän huoltajilleen.

Rippikoulun tavoittavuus on korkea, sillä viime syksynä rippikouluun ilmoittautui Oulussa 98 prosenttia rippikouluikäisistä kirkkoon kuuluvista nuorista ja vuotta aiemmin 94  prosenttia.  Koko Suomessa kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun kävi viime vuonna 88 prosenttia.

Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan osallistua rippikouluun. Oulussa uutena trendinä on kirkkoon kuulumattomien nuorten aiempaa suurempi kiinnostus rippikoulua kohtaan.

Valtaosaan rippikouluvaihtoehdoista sisältyy noin viikon kestäviä leiri. Valikoimassa on muun muassa media-, erä- ja partiorippikouluja sekä lasketteluun tai urheiluun painottuvia vaihtoehtoja. Oulussa suosiota on kasvattanut päivärippikoulu.

Rippikoulu voidaan toteuttaa myös etäopetuksena, silloin kun lähiopetukseen osallistuminen ei ole mahdollista.