Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Riit­tää­kö pelkkä ka­ris­ma?

Vai ovatko teot sittenkin niitä tärkeitä tosiasioita, joiden perusteella teemme johtopäätöksiä? Miksi pidämme harkitsevuutta harmautena? Pelkkä näytösluontoinen esiintyminen ei ainakaan mielestäni anna vaikutelmaa hyvistä päätöksistä tai luo turvallisuudentunnetta.

Olemme ihmetelleet viime aikoina, miten valtavan ja kiihkeän kannattajajoukon voi saavuttaa valheilla ja solvauksilla jopa demokraattisessa valtiossa. Historiassahan näitä kansankiihottajia on toki ollut runsaasti. Miten vaarallista ja epäoikeudenmukaista onkaan, jos menemme mukaan tällaiseen kuplaan, uskoen häikäilemätöntä johtajaa, jolla saattaa olla usein vain oma etunsa kyseessä. Hän saattaa viilata linssiin myös kannattajiaan.

"Yksi keisari joutuu väistymään rattailta. Riittävä määrä ihmisiä on huomannut, ettei keisarilla ole vaatteita, vaikka hän vimmatusti väittää toisin."

Historiasta on jotain opittu ja kyseenalaisista toimintatavoista haluttu erilleen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.