Taksiliikenne: Vi­ran­omai­set rat­sa­si­vat takseja Oulun seu­dul­la, puut­tei­ta yli nel­jän­nek­ses­sä ta­pauk­sis­ta

Onnettomuudet: Hen­ki­lö­au­to syttyi pa­la­maan Oulussa Kuu­sa­mon­tiel­lä

Riit­ta-Lii­sa Ro­po­sel­le uran 15:s hen­ki­lö­koh­tai­nen Suomen mes­ta­ruus – ”Ra­kas­tan edel­leen kil­pai­le­mis­ta”

Pyhäjärvi
Riitta-Liisa Roponen hiihti jälleen yhden SM-kultamitalin palkintovitriiniinsä.
Riitta-Liisa Roponen hiihti jälleen yhden SM-kultamitalin palkintovitriiniinsä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Riitta-Liisa Roposen, 42, vauhti ei hyydy. Haukiputaalainen nappasi lauantaina Pyhäjärvellä uransa 15:nnen henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa. Kultamitali irtosi kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa reilun kymmenen sekunnin erolla ennen ex-ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräistä.

– Kyllähän tämä aika mukavalta tuntuu. Muutamaan vuoteen ei ole tullut mitaleita, eikä varsinkaan mestaruuksia, Roponen kertoi tuoreeltaan kisan jälkeen.

Roposen edellinen SM-kulta oli vuodelta 2018.

Mestaruus oli samalla käytännössä varausvahvistus Oberstdorfin MM-kisamatkalle. Tämän talven arvokisoissa hänellä on ohjelmassaan ainakin kymmenen kilometrin vapaan väliaikalähtö. Viimeaikaisten näyttöjen perusteella Roposen pitäisi kuulua myös naisten viestijoukkueeseen.

– Haluan lähteä Saksaan. Viestiin tosin on niin pitkä aika, että sen hiihtäjät päätetään vasta lähempänä, kun nähdään, kuka on parhaassa kunnossa.