Mainos

Riikka ja Toni Väy­ry­sel­lä on roh­keut­ta kasvaa: Yrit­tä­jä­pa­ris­kun­ta avaa toisen Voi­ma­lan­sa Hiuk­ka­vaa­raan ja kol­mas­kin kun­to­sa­li on jo mie­tin­näs­sä

Valmennuskeskus Voimalan yrittäjäpariskunnan Toni ja Riikka Väyrysen halu tukea ihmisten hyvinvointia rohkaisi toiminnan laajentamiseen. Oulun Limingantullissa toimiva yritys avaa toisen kuntosalin Hiukkavaaraan maaliskuussa.

Valmennuskeskus Voimalan yrittäjäpariskunta Riikka ja Toni Väyrynen etsivät neljä vuotta tiloja uudelle Voimalalle, jonka he avaavat maaliskuussa Oulun Hiukkavaaraan.
Valmennuskeskus Voimalan yrittäjäpariskunta Riikka ja Toni Väyrynen etsivät neljä vuotta tiloja uudelle Voimalalle, jonka he avaavat maaliskuussa Oulun Hiukkavaaraan.
Kuva: Anna Raudaskoski

Yrittäjäpariskunta Toni ja Riikka Väyrynen pyörittävät Limingantullissa sijaitsevaa Valmennuskeskus Voimalaa yhdessä. Yritys työllistää myös kuusi valmentajaa. Valmennuskeskus Voimalan palvelut on suunnattu kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille liikunnanharrastajille sekä yrityksille.

”Asiakaskunnassamme on eri kuntotasolla olevaa porukkaa nuoresta aloittelijasta vanhaan aloittelijaan ja siltä väliltä. Meillä käy myös urheilijoita, jotka arvostavat monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia”, Voimalan yrittäjä Toni Väyrynen luonnehtii.

Voimalaa on kehitetty viime vuosina ja pyritty siihen, että kuntosalilla voi harjoitella monipuolisesti ja että paikka sopisi kaikille.

”Peruskuntosalilaitteilla treenaamisen lisäksi meillä voi pyöritellä traktorinrenkaita ja heitellä palloja, paukutella lekoja ja piestä köysiä. Meiltä löytyy välineet myös vapaapainoharjoitteluun, mikä on nouseva trendi tällä hetkellä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.”

Sali on auki 24 tuntia vuorokaudessa ja on asiakkaiden erilaisiin elämänrytmeihin sopiva treenipaikka.

Uusi kuntosali Hiukkavaaraan

Yrittäjät etsivät neljä vuotta uusia tiloja, jonne laajentaisivat yritystään. Vanhan Hiukkavaaran puolelta löytyi paikka ja siitä käytiin neuvottelut kesällä.

”Tällä hetkellä uusissa tiloissa on remontti käynnissä ja avaamme sen maaliskuussa Pohjois-Suomen hiihtolomaviikon jälkeen”, Toni Väyrynen kertoo.

Uuden salin avaamiselle oli Väyrysten mielestä tilausta ja tahtoa, koska halu kasvaa on voimakas.

”Keinot miten pystymme kasvattamaan jäsenmääriä ovat rajalliset Oulun keskustassa: lähialueella on 18 kuntosalia ja kilpailu on kovaa. Jos haluamme pitää kuntosalitoimintaa yllä piti keksiä jotain uutta”, Riikka Väyrynen toteaa.

”Laajentaminen vaatii rohkeutta, mutta myös luottamusta siihen mitä tekee, pystyy seisomaan selkä suorassa tuottamiensa palvelujen takana. Kasvu tuo haasteita, mutta pitää kasvuhaluisen yrittämisen mielekkäänä. Laajeneminen ei välttämättä jää toiseen voimalaan. Kolmaskin kuntosali on jo mietinnässä”, Väyryset virnistävät.

Liikuntayritykset koronakärsijöinä

Reilu kaksi vuotta yrittäjät ovat eläneet veitsen terällä oman toimintansa kanssa. Samalla se on pakottanut yrittäjiä mukautumaan vallitsevaan tilanteeseen. Hiukkavaaran uuden kuntosalin tilasta allekirjoitettiin vuokrasopimus joulukuussa.

”Olimme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen Hiukkavaaran tilasta 22. päivänä joulukuuta tuntia ennen, kun Aluehallintovirasto tiedotti päätöksestä sulkea kuntosalipaikat seuraavana päivänä. Tietysti päätös arvelutti, mutta ajattelimme silloin, ettemme voi odottaa mitä tapahtuu ja mihin korona vie, vaan jatkamme rohkeasti eteenpäin. Jos tällä alalla haluaa kasvaa, pitää muokkautua vallitsevien olosuhteiden mukaan”, Väyryset selvittävät.

”Eihän tämä tilanne voi jatkua loputtomasti. Reilun kahden vuoden aikana väestön kerryttämä hyvinvointi- ja terveysvelka on valtava, minkä vaikutukset näkyvät jo. Ihmiset tarvitsevat liikuntaa. Tällä alalla riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa. Nyt jos koskaan on paras ajankohta laajentaa ”, Väyryset miettivät.